Κόμματα και ΠτΔ καταδικάζουν τον χθεσινό ξυλοδαρμό του Δήμαρχου Γερίου

Δήμαρχος κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου
Σύμφωνα με το χθεσινό περιστατικό, που εκτυλίχθηκε στο Δήμο Γερίου, κόμματα και Δήμοι καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο το περιστατικό.

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, καταδικάζει έντονα το συμβάν αυτό εκφράζοντας πως η άσκηση βίας εις βάρος του Δημάρχου, έγινε την ώρα που ο ίδιος προσπαθούσε να αποτρέψει παράνομη απόρριψη μπάζων εντός του Δήμου. Υπογραμμίζουν, πως οι αρχές του κράτους έχουν υποχρέωση να φροντίζουν για την συμμόρφωση με τους νόμους.

Στην απουσία τους, αναγκάζονται οι τοπικές αρχές να αναλαμβάνουν ευθύνες τις οποίες δεν έχουν ούτε την αρμοδιότητα ούτε και την εξουσία να επιβάλουν. Τέλος σε ανακοίνωση τους, το κόμμα εκφράζει τη συμπάθεια και την συμπαράσταση του στον Δήμαρχο Γερίου και καλεί τις αρμόδιες κρατικές αρχές να λειτουργήσουν έτσι που να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων των τοπικών αρχών.

Ακολούθως το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει και αυτό με την σειρά του την επίθεση κατά του Δημάρχου Γερίου κ. Παπαλαζάρου και τον τραυματισμό του, θεωρώντας ότι επιτέλους πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας η εφαρμογή της νομοθεσίας για την απόρριψη μπάζων και σκουπιδιών. Τονίζουν πως η καθαριότητα των δημόσιων χώρων και του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να θεωρείται αξία μείζονος σημασίας. Τα μικροσυμφέροντα πρέπει να παρακαμφθούν και να δούμε τη μεγάλη εικόνα για το καλό της πατρίδας μας.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ότι, καταδικάζει το επεισόδιο βίας εναντίον του Δημάρχου Γερίου.

‘’Πιστεύουμε ότι οι Τοπικοί Άρχοντες πρέπει να αφήνονται απερίσπαστοι να εκτελούν τα καθήκοντά τους, όσο και εάν αυτό σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους πολίτες.Οι πολίτες οφείλουν να σέβονται τις Τοπικές Αρχές και παντού πρέπει να επικρατεί η έννομη τάξη και να εφαρμόζονται οι Νόμοι και οι Κανονισμοί.’’

Ενώ με την σειρά του ο Δήμος Γερίου, καταδικάζει και αυτός την πράξη αυτή, ενώ παράλληλα επιμένει στην πάταξη του φαινομένου αυτού. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή καθιστούν απολύτως σαφές ότι παραμένουν συνεπείς σε όσα εξήγγειλαν προεκλογικά. Δεν θα ανεχθούν και δεν θα συμβιβαστούν με καμία παρανομία και ειδικότερα με αυθαίρετες πράξεις που μολύνουν το περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος μετά την έξοδο του από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, κατάθεσε στην Αστυνομία ακριβώς το περιστατικό.

Ο Δήμος Λατσιών με την σειρά του, καταδικάζει και αυτός το ξυλοδαρμό του Δημάρχου Γερίου, αναφέροντας πως τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε εποχές που δεν ταιριάζουν με τη σημερινή ευρωπαϊκή Κύπρο.

Παράλληλα, η Ένωση Δήμου Κύπρου καταδικάζει σε ανακοίνωση της το συμβάν αυτό, εκφράζοντας την άποψη πως ο Δήμαρχος δέχθηκε βίαιη επίθεση στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον εν λόγω πολίτη από το να εκφορτώσει παράνομα σε περιοχή του Γερίου σκουπίδια. Η Ένωση Δήμου καλεί την Αστυνομία να προβεί στις δέουσες ενέργειες για τη σύλληψη του δράστη και προσαγωγή του ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς τονίζει πως η διατήρηση ενός κλίματος εκφοβισμού κατά εκλεγμένων αξιωματούχων πλήττει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια την κοινωνία και κατ’ επέκταση τη δημοκρατία. Η Ένωση Δήμου υπογραμμίζει, πως πρέπει να αποδίδεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός και στους εκλελεγμένους εκπροσώπους της, ο πρέπων σεβασμός από την κοινωνία και να παρέχεται η ανάλογη προστασία από το κράτος.

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε και ο ΠτΔ κ. Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας πως καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση βίας εναντίον του Δημάρχου Γερίου, Νεόφυτου Παπαλαζάρου και εύχεται στον ίδιο, καλή ανάρρωση και σύντομη επιστροφή στα καθήκοντά του για να συνεχίσει να εργάζεται για το καλό του δήμου του.

In the news
post-image Κυπρος

Π. Προδρόμου: Πλήρως ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την έκθεση Γκουτέρες

Την πλήρη ικανοποίηση της Κυβέρνησης για την Έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας πως τα όσα...
post-image Κυπρος

Κομισιόν: Υψηλές οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση

Στην Κύπρο «οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση παραμένουν υψηλές, αλλά η χαμηλή αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος εξακολουθεί να αποτελεί μείζονα πρόκληση»,...
Load More