Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας έστειλε στην πρώτη συνεδρία ο Καρούσος

Reading Time: 2 minutes

Ανέλαβαν επίσημα τα καθήκοντά τους ο επανεκλεγής Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, σε σεμνή την τελετή που έγινε σήμερα το πρωί στο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει ότι, ‘’Η τελετή άρχισε με αγιασμό από το Σεβαστό Ιερατείο του Ιερού Ναού Παναγίας Αγίας Νάπας, παρουσία επισήμων, μελών του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτών και υπαλλήλων του Δήμου.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους Πανίκκο Μάρκου, Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, Θανάσης Γιασεμή, Χρίστος Πιερή Ζαννέττου, Μάριος Βάσου, Κωνσταντίνος Ζαννέττου, Αναστασία Κουμή Τσοκκή και Αντώνης Χρίστου (Χρίστατσου).

Στην ομιλία του κ. Καρούσος τόνισε ότι από «σήμερα γυρίζουμε σελίδα όλοι ενωμένοι θα πρέπει να συνεχίσουμε για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για να ανεβάσουμε την Αγία Νάπα ακόμη πιο ψηλά».

Διαβεβαίωσε όλους τους δημότες ότι θα συνεχίσει να είναι ο Δήμαρχος όλων των Αγιαναπιτών και ότι θα προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και θα διεκδικεί δυναμικά για τα συμφέροντα του Δήμου.

Απευθυνόμενος στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε ότι αισθάνεται υπερήφανος που υπηρέτησε και πρόσφερε στα κοινά μαζί τους. Τα τελευταία πέντε χρόνια πρόσθεσε «περάσαμε πολλά και δύσκολα μαζί, αφού ένα χρόνο μετά την εκλογή μας χάσαμε το δήμαρχο μας το Νάκη το Τσόκκο, τον οποίο τιμήσαμε και βεβαιωθήκαμε ότι δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ , μετά κατάρρευσε η οικονομία της Κύπρου και πολλά άλλα».

Δείτε επίσης:  Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας και ΕΒΕΛ – Στο τραπέζι η μετακίνηση πετρελαιοειδών

Παρόλα αυτά είπε «πετύχαμε αρκετά και εντυπωσιακά αποτελέσματα, σε δύσκολους καιρούς για την οικονομία του τόπου όπως την αύξηση των εσόδων από 11εκ στα 15εκ, και των πλεονασμάτων κατά 2.3εκ, το νοικοκύρεμα του Δήμου, το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αποτελεί για τους άλλους Δήμους ως βέλτιστο παράδειγμα προς μίμηση, το χαρακτηρισμό της Αγίας Νάπας ως αστικό κέντρο και τα έργα που κέρδισε ο Δήμος μέσω αυτού του χαρακτηρισμού – όπου ουσιαστικά όπως είπε αρχίζει η αναβάθμιση του κέντρου και της βόρειας πλευράς – την αύξηση των αφίξεων των τουριστών σε πρωτοφανή επίπεδα, την ανάληψη των παραλιών από τον Δήμο – μία δύσκολη απόφαση – η οποία επέφερε στον Δήμο εκατομμύρια έσοδα σε ετήσια βάση- την έναρξη της Μαρίνας την έναρξη των εργασιών του παραλιακού πεζόδρομου, τη δημιουργία πέραν των 18 σημείων αναφοράς, όπως είναι το Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής, ο κακτόκηπος, ο Τεχνικός ΄Υφαλος.

Στη συνέχεια συνεχάρηκε τους νεοεκλεγείς Συμβούλους επισημαίνοντας τους ότι έχουν παραλάβει ένα υγιή και νοικοκυρεμένο Δήμο και αυτό σημαίνει ότι ο πήχης είναι πολύ ψηλά γι’ αυτό τόνισε «θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά όχι μόνο για τον φτάσουμε αλλά και να τον προσπεράσουμε».

Δείτε επίσης:  Συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών στη Λεμεσό

Αναφέρθηκε επίσης στις τομές και στις καινοτομίες που θα γίνουν στον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, και των επιτροπών, στα πρότυπα επιτυχημένων μοντέλων, έτσι ώστε ο Δήμος να καταστεί παράδειγμα χρηστής διοίκησης αλλά και για να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία προς τους δημότες, στη δημοσίευση των πρακτικών και στην καθιέρωση του βαρόμετρου των δημοτών, έτσι ώστε οι ίδιοι οι Δημότες να βαθμολογούν το Δημοτικό Συμβούλιο σε διάφορα θέματα καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου και το βαρόμετρο αυτό θα δημοσιεύετε.

Αμέσως μετά ο κ. Καρούσος τίμησε με αναμνηστική πλακέτα και δώρα τα απερχόμενα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου – τον Αντιδήμαρχο Βάσος Ξύδια, τους Βάσο Βασιλείου, Γρηγόρη Γιασεμή, Κορνήλιο Νικολάου και Δημήτρη Τοφινή.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί την πρώην Δήμαρχο Αγίας Νάπας κα. Βαρβάρα Περικλέους, η οποία ήταν παρούσα και τίμησε με την παρουσία της την τελετή, για το αξιόλογο έργο που άφησε κατά τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας της.’’

In the news
Load More