Μείωση κατά 2% στην ζήτηση των καυσίμων το 2018

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου κάνοντας έναν απολογισμό για το 2018 ανέφερε πως η ζήτηση στα καύσιμα στα 315 πρατήρια της ΚΔ σημείωσε μείωση της τάξης του 2% περίπου από την περσινή χρονιά. Όπως εξήγησε ο κ. Στεφάνου σ’ αυτό συνέτεινε και το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές μετέβησαν στις κατεχόμενες περιοχές τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβρη για την αγορά καυσίμων.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων ισχυρίστηκε πως οι καταναλωτές πρέπει να είναι αρκετά ευχαριστημένοι με τη μείωση των τιμών των καυσίμων, αφού όπως ανέφερε τους δύο τελευταίους μήνες οι τιμές στα διάφορα προϊόντα καυσίμων μειώθηκαν περίπου στα 20 σεντ.

Δείτε επίσης:  Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως η τιμή της βενζίνης μειώθηκε όπως ήταν επί εποχής του 2006 και 2007 δηλαδή στο 1, 14 σέντ και στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 79 και 80 σέντ αρκετά μειωμένη από προηγούμενα έτη ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο πετρέλαιο κίνησης.

Δείτε επίσης:  Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στη μείωση του Φόρου Κατανάλωσης στα 6 σέντ προσθέτοντας πως μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στην διεθνή αγορά του αργού πετρελαίου που έπεσε στα 53 με 54 δολάρια το βαρέλι.

Επεσήμανε μάλιστα πως λόγω του βροχερού καιρού και του κρύου που υπάρχει σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνεται αυξημένη ζήτηση στα πετρέλαια θέρμανσης ωστόσο παρατήρησε ο κόσμος είναι ακόμη “ κουμπωμένος” κατά την έκφραση του, παραγγέλλοντας μικρότερες ποσότητες καυσίμων.

In the news
post-image Κυπρος

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο που να αφαιρεί την ηλικία ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα και εισάγει το κριτήριο της τεχνολογίας Euro...
post-image Κυπρος

ΠτΔ και Χρυσόστομος Β’ κατέθεσαν τον θεμέλιο λίθο του νέου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού

Τη βεβαιότητα του ότι νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της «Power Energy Cyprus», που θα ολοκληρωθεί το 2021, στο Βασιλικό, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας...
Load More