Μεγάλο ενδιαφέρον από Πολωνούς για την Ελ. επ. Αμμοχώστου

Reading Time: 2 minutes

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος από τη συμμετοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market, τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Όπως δήλωσε, στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες κατά τη διάρκεια των οποίων ακούστηκαν προβλήματα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τουριστική βιομηχανία.

Αφού εξέφρασε «ικανοποίηση» από τη συμμετοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου στην έκθεση σημείωσε πως «φαίνεται ότι η βρετανική αγορά θα έχει για το 2019 μικρή αύξηση στις επισκέψεις προς την περιοχή μας, κάτι που αποδεικνύει ότι έχουν αποδώσει οι ενέργειες και κινήσεις που έγιναν με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της Βρετανίας. Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη βρετανική αγορά ήταν μεταξύ των στόχων που θέσαμε ως περιοχή».

Πρόσθεσε ότι «στη έκθεση φάνηκε η απώλεια στην αεροπορική κίνηση που δημιουργήθηκε από τον τερματισμό του πτητικού προγράμματος της αεροπορικής εταιρείας Cobalt» και εξήγησε πως «σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το 2015 περίπου τρεις χιλιάδες τουρίστες από την Ιρλανδία επισκέπτονταν την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά. Από τότε που η Cobalt άρχισε τις πτήσεις από και προς την Ιρλανδία, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 είχαμε από την Ιρλανδία περίπου 17 χιλιάδες τουρίστες».

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Λεμεσού 9 - 16 Δεκεμβρίου

Ανέφερε ακόμα ότι παρά το γεγονός ότι χάθηκε η πτήση που πραγματοποιούσε από και προς το Δουβλίνο, η Cobalt εντούτοις έγιναν κάποιες κινήσεις ούτως ώστε να δοθούν κίνητρα σε άλλες αεροπορικές εταιρείες για να αρχίσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο προς την Ιρλανδία.

Οι τουριστικοί πράκτορες, συνέχισε «έχουν αναγνωρίσει ότι η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς έχουν αναβαθμιστεί τουριστικά γι’αυτό και κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Λονδίνο, επιδείχθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για μεταφορά τουριστών προς την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Ταυτόχρονα υπάρχει βρετανός τουριστικός πράκτορας ο οποίος θα αρχίσει το 2019 πτήσεις προς το αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό την περιοχή μας».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας μεγάλο ενδιαφέρον για τη περιοχή υπάρχει και από την Πολωνία και εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες ούτως ώστε να επιτύχουμε αύξηση της τουριστικής κίνησης και από τη συγκεκριμένη αγορά.

Ερωτηθείς για το θέμα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου απάντησε πως «έχουμε κερδίσει πλέον και τον Νοέμβριο, κάτι που έγινε αντιληπτό και από πολλούς τουριστικούς πράκτορες. Αρχίσαμε την επέκταση της τουριστικής περιόδου από τα μέσα Οκτωβρίου, σιγά – σιγά φτάσαμε στο τέλος του Νοεμβρίου και φαίνεται ότι χρόνο με το χρόνο οι τουρίστες μένουν ικανοποιημένοι από την προσφορά και τις καιρικές συνθήκες και επισκέπτονται την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και τον Νοέμβριο».

Δείτε επίσης:  ΠτΔ: Σε τρεις βασικούς άξονες οι συνενώσεις

Οσον αφορά την τουριστική κίνηση στην Κύπρο και ειδικά στην Αγία Νάπα, ο κ. Καρούσος είπε πως «στο νησί φτάνουν περίπου 1 εκατομμύριο 100 χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες με την Αγία Νάπα να φιλοξενεί το 8,5% ενώ το 65% καταλύει στην επαρχία Πάφου. Ουσιαστικά η Αγία Νάπα φιλοξενεί το 31% των Ρώσων που έρχονται στην Κύπρο, το 50% των Σουηδών, το 30% των Ουκρανών, το 56% των Ελβετών, το 40% των Νορβηγών, το 6% των Γάλλων, το 16% των Ισραηλινών και το 12% των Γερμανών».

Ανέφερε επίσης ότι «το 40% των επισκεπτών της Αγίας Νάπας είναι Ρώσοι και το 17% Βρετανοί. Υπολογίζουμε ότι οι αφίξεις στην Αγία Νάπα για το 2018 έφτασαν τις 700 χιλιάδες ενώ οι διανυκτερεύσεις σε Αγία Νάπα και Πρωταρά έφτασαν στο 47% ολόκληρης της Κύπρου».
ΚΥΠΕ

In the news
Load More