Μητσοτάκης: Εθνική υποχώρηση η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

aftodioikisi
Reading Time: 2 minutes

«Σήμερα είναι μια δύσκολη, μια στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση με μια ευκαιριακή πλειοψηφία ψήφισε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις τους στις τηλεοπτικές κάμερες, μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κύρωση «σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από Ελληνική κυβέρνηση».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η ελληνική κυβέρνηση εγκατέλειψε «μια εθνική γραμμή δεκαετιών», ενώ κατηγόρησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι «είπε ναι εκεί που όλοι οι προκάτοχοι του είπαν όχι. Τους λόγους τους γνωρίζει μόνο ο ίδιος».

Κάνοντας λόγο για «κομματικά παζάρια και κυνισμό του ΣΥΡΙΖΑ που επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος», ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια εθνική υποχώρηση που μπορεί «να γίνει αρχή νέων δεινών».

Υπεραμυνόμενος της στάσης του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία όντας «πιστή στη λαϊκή εντολή, έδωσε τη μεγάλη μάχη. Ανέδειξε την αλήθεια για το εθνικό θέμα, αλλά και το πραγματικό πρόσωπο κάθε κόμματος και κάθε βουλευτή».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγγειλε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες «που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μια προβληματική συμφωνία», δηλώντας, παράλληλα, ότι θα παραμείνει πιστός στις δεσμεύσεις του και το εθνικό καθήκον μην απεμπολώντας «το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Καλώντας τον ελληνικό λαό να παραμείνει ενωμένος και να επιδείξει δημοκρατική ωριμότητα, μακριά από ακρότητες, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι σύντομα η λαϊκή ετυμηγορία «στις κάλπες θα είναι συντριπτική».

«Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν απ’ το ξημέρωμα. Και η στιγμή της ελπίδας και της προόδου πλησιάζει. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και πρέπει να πάμε μπροστά», κατέληξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

In the news
Load More