Νέες Πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στη Λόφου αποκτά το ΤΕΠΑΚ

ΤΕΠΑΚ
Reading Time: 2 minutes

Με τη σημερινή υπογραφή συμφωνίας ενοικίασης γης στην κοινότητα Λόφου, της Επαρχίας Λεμεσού, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποκτά το δικό του Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα για τις ανάγκες της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η δημιουργία του πανεπιστημιακού αγροκτήματος είναι σημαντικό γεγονός ως προς την επέκταση των υποδομών του ΤΕΠΑΚ και της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών, αλλά και ως προς την προσφορά τεχνογνωσίας στον κόσμο της υπαίθρου.

Στο αγρόκτημα θα πραγματοποιείται επιστημονική έρευνα από το εκπαιδευτικό προσωπικό, εργαστηριακές ασκήσεις και πειραματικές εργασίες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, καθώς και η πρακτική άσκηση των φοιτητών. Επιπρόσθετα, ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για δενδροκομικές καλλιέργειες, όπως επίσης και για εγκατάσταση αμπελώνα.

Τη συμφωνία υπέγραψαν το πρωί, στην Πρυτανεία, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός και Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, καθώς η γη ανήκει στην εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν Παναγίας Λόφου.

Δείτε επίσης:  Στην Κύπρο η σορός του Δημάρχου Αμμοχώστου

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού ανέφερε ότι «τα κίνητρα για τη σημερινή συμφωνία είναι η μεγάλη αγάπη και το ενδιαφέρον της Εκκλησίας για το Πανεπιστήμιο αλλά και η αγάπη για την κοινότητα της Λόφου» και πρόσθεσε πως η συμφωνία θα ανανεώσει την κοινότητα και θα της δώσει ζωή.

Στόχος, ανέφερε από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, είναι το αγρόκτημα αυτό να αποτελέσει πρότυπο παραγωγής με καλές πρακτικές και παράδειγμα προς μίμηση προσφέροντας τεχνογνωσία στον κόσμο της υπαίθρου.

«Υψίστης σημασίας και στρατηγική προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιο, είναι η πρακτική άσκηση και κατάρτιση όλων των φοιτητών και πλέον αυτό θα γίνεται εφικτό με τα δια ζώσης παραδείγματα στο αγρόκτημα», είπε και τόνισε πως «κάθε φορά που το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναπτύσσεται, η εξέλιξη αυτή έχει θετικό αντίκτυπο προς ολόκληρη την κοινωνία».

Δείτε επίσης:  Έσβησε για τον Γαλανό η ελπίδα της επιστροφής

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Πανίκος Φιλίππου, ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο έχει την τύχη να αγκαλιάζεται από φορείς που αναβαθμίζουν έμπρακτα το βιοτικό επίπεδο της χώρας μας και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Λεμεσού, την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Παναγίας Λόφου και το κοινοτικό συμβούλιο Λόφου.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Ανδρέας Κατσιώτης χαρακτήρισε ξεχωριστή τη σημερινή μέρα για το Τμήμα «γιατί επιβραβεύονται οι προσπάθειες αρκετών χρόνων εξεύρεσης αγροκτήματος και σηματοδοτεί τις δικές μας αυξημένες υποχρεώσεις για την αρτιότερη εκπαίδευση των φοιτητών μας».

Ιστορική χαρακτήρισε εξάλλου τη σημερινή μέρα για τη Λόφου, ο κοινοτάρχης Νίκος Σπύρου, λέγοντας ότι η συμφωνία θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή και ειδικά τα κρασοχώρια, δίνοντας ώθηση για την ανάπτυξη της κοινότητας.

In the news
Load More