Νέες ενέργειες Συμμαχίας Πολιτών για μείωση των φοιτητικών ενοικίων

Reading Time: 1 minute

Με πρωτοβουλία της Συμμαχίας Πολιτών επιχειρείται η εγγραφή ως αυτεπάγγελτο θέμα προς συζήτηση, στην Επιτροπή Οικονομικών, η ανεξέλεγκτη αύξηση των φοιτητικών ενοικίων ειδικότερα στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού.

Όπως αναφέρει η σχετική πρόταση, θα πρέπει να εξευρεθεί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική η οποία θα δίνει λύσεις στο πρόβλημα.

Αυτούσια η πρόταση

Προς: κ. Αβέρωφ Νεοφύτου
Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων

Αυτεπάγγελτο Θέμα: Αύξηση των φοιτητικών ενοικίων

Με την έναρξη της νέας φοιτητικής χρονιάς έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις τιμές των φοιτητικών εστιών ειδικότερα στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού. Δεδομένου ότι το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει στην ρύθμιση της ελεύθερης αγοράς θεωρώ πως θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική η οποία θα δίνει λύσεις στο πρόβλημα στηρίζοντας του φοιτητές στην βάση οικονομικών κριτηρίων.

Δείτε επίσης:  Δυσφορία στην Επιτροπή Μεταφορών για τη μη εφαρμογή των νέων τελών στα αυτοκίνητα

Ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης θα πρέπει να αναλάβει την χρηματοδότηση έργων για άμεσο κτίσιμο φοιτητικών εστιών οι οποίες θα παραχωρούνται με οικονομικά κριτήρια σε χαμηλές τιμές.

Θα πρέπει πρώτα να παραδεχτούμε πως είναι απαράδεκτο φοιτητές να τερματίζουν τις σπουδές τους ή να μην έχουν καν την δυνατότητα να τις ξεκινήσουν γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα πλέον ποσά που απαιτούνται για ενοικίαση φοιτητών εστιών.

Δείτε επίσης:  Υπ. Μεταφορών: Στόχος η νέα πτέρυγα του Γ.Ν. Λάρνακας να ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο

Θα σας παρακαλούσα όπως η συζήτηση γίνει με την μορφή του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ και όπως σε αυτή κληθούν να παραστούν, το Υπουργείο Οικονομικών, ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης, η ΠΟΦΕΝ και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς.

Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και να στηρίξουμε και άλλες εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες θα λύνουν το πρόβλημα. Το ζητούμενο είναι να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος και να καταλήξουμε το συντομότερο σε συγκεκριμένη και άμεσα υλοποιήσιμη πρόταση.

In the news
Load More