Ν. Νικολαΐδης: Ήρθε η ώρα να δούμε τις συνοικίες

Reading Time: 3 minutes

Οραματιζόμαστε μια Λεμεσό πραγματικά πρωτοπόρα και ξεχωριστή για τους Λεμεσιανούς και για όλη την Κύπρο. Θέλουμε μια πόλη σύγχρονη, φιλική και ευαίσθητη προς τους πολίτες της.

Κύριε Νικολαΐδη ποιο είναι τα σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός;

Η μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα για τη Λεμεσό είναι να διορθώσουμε την πορεία δύο ταχυτήτων που εμπεδώθηκε τα τελευταία χρόνια. Να δούμε πίσω από τη όμορφη και λαμπερή βιτρίνα του παραλιακού μετώπου, τη ξεχασμένη Λεμεσού. Να δούμε τις συνοικίες μας από το Ζακάκι μέχρι την Αγία Φύλα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Θα επιδιώξουμε να συνεχιστεί η ανάπτυξη αλλά με τρόπο ολοκληρωμένο και ισόρροπο, για όλη την πόλη και για όλους τους Λεμεσιανούς. Παράλληλα, θα πρέπει να δώσουμε άμεσες και μακροπρόθεσμες σε μια σειρά από προβλήματα της καθημερινότητας από το κυκλοφοριακό μέχρι την καθαριότητα, που είναι εδώ και χρόνια ακόμα άλυτα και ταλαιπωρούν χιλιάδες κόσμο.

Με ποιο τρόπο  πιστεύεται ότι μπορούν να αναπτυχθούν και οι συνοικίες;

Σε περίπτωση που οι πολίτες με τιμήσουν με τη ψήφο τους, θα προχωρήσουμε άμεσα στη διαμόρφωση πενταετούς πλάνου έργων ξεχωριστά για κάθε μια από τις συνοικίες. Είναι αδιανόητο η αναβάθμιση των συνοικιών εξαντλείται στις μικροεπιδιορθώσεις των δρόμων παραμονές εκλογών.  Για την κάθε συνοικία θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνει έργα για: τις βασικές οδικές υποδομές, τα όμβρια ύδατα, τους χώρους άθλησης, την αναβάθμιση των πάρκων, τα τοπικά κέντρα ως χώροι ψυχαγωγίας και πολιτισμού κ.α.

Για ποιο λόγο να επιλέξει κάποιος τον Νίκο Νικολαΐδη;

Αυτό που μπορώ να πω είναι  να παραθέσω τις προτάσεις, το όραμα μου για τη Λεμεσό. Μαζί με μια ομάδα τεχνοκρατών καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για όλη τη Λεμεσό μέσα από ένα αναλυτικό πρόγραμμα 49 σελίδων. Για τις συνοικίες, το κυκλοφοριακό, τους χώρους στάθμευσης, τα πάρκα, την καθαριότητα, το νοικοκύρεμα του Δήμου Λεμεσού, τη μείωση των δημοτικών τελών, την αξιοποίηση εμβληματικών χώρων, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη μέσα από στρατηγικές συνεργασίες του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, την εμπορική ναυτιλία κλπ. Παράλληλα, ανακοίνωσα τον προσωπικό μου κώδικα δεοντολογίας ο οποίος καλύπτει θέματα χρηστής διοίκησης όπως: περιορισμό θητειών, δημόσια λογοδοσία, καθιέρωση μιας ημέρας την εβδομάδα για  συνάντηση με τους πολίτες και μηδενική ανοχή σε φαινόμενα άμεσης και έμμεσης διαπλοκής.

Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο για τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή;

Το θέμα με το Γενικό Ελεγκτή ανέδειξε δύο διαφορετικές φιλοσοφίες. Από τη μια είναι η φιλοσοφία του παρελθόντος, με πρακτικές οι οποίες αναζητούν προφάσεις και νομικίστικες δικαιολογίες για να καλύψουν μια πολιτική συμπεριφορά που είναι αντιδεοντολογική, μια συμπεριφορά που ανεξάρτητα αν είναι ή δεν είναι παράνομη με βάση τη νομοθεσία, σε καμιά περίπτωση δεν  νομιμοποιείται με βάση τους κανόνες της πολιτικής ηθικής. Η άλλη φιλοσοφία είναι η φιλοσοφία των καθαρών θέσεων, των καθαρών προθέσεων, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς δικαιολογίες σε θέματα χρηστής διοίκησης.

Είναι στο χέρι των πολιτών να αποφασίσουν αν  θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε αιχμάλωτοι παλιών νοοτροπιών, οι οποίες εξέθρεψαν όλα αυτά τα σκάνδαλα και οδήγησαν στην απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους συνδημότες σας;

Οραματιζόμαστε μια Λεμεσό πραγματικά πρωτοπόρα και ξεχωριστή για τους Λεμεσιανούς και για όλη την Κύπρο. Θέλουμε μια πόλη σύγχρονη, φιλική και ευαίσθητη προς τους πολίτες της. Σε αυτές τις εκλογές, οι δημότες της Λεμεσού έχουν μπροστά του δύο επιλογές, δύο καθαρές επιλογές:

Η μια είναι μια παλαιοκομματική αντίληψη που θέλει το Δήμαρχο να είναι εξαρτημένος από την κομματική συναλλαγή και η άλλη είναι μια σύγχρονη αντίληψη που θέλει την ΤΑ να εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Η μια θέλει Δημάρχους αναντικατάστατους και η άλλη θέλει συλλογικότητα και εναλλαγή

Η μια θέλει ανάπτυξη δύο ταχυτήτων, και η άλλη ανάπτυξη για όλη τη Λεμεσό και για όλους τους Λεμεσιανούς

Η μια θέλει πολιτικές συμπεριφορές που αναζητούν προφάσεις και νομικίστικες δικαιολογίες, και η άλλη θέλει την ΤΑ να στηρίζεται πάνω σε αδιαπραγμάτευτες αρχές χρηστής διοίκησης και πολιτικής εντιμότητας.

Στη Λεμεσό η επιλογή είναι: είτε μένουμε στο παρελθόν είτε αφήνουμε το παρελθόν και προχωρούμε μπροστά προς το μέλλον.​

Ο Νίκος Νικολαΐδης είναι Υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού

In the news
Load More