Ξεκάθαρος ο Δήμος Γεροσκήπου για την διοικητική του οντότητα

Reading Time: 1 minute

Εν όψει της προτεινόμενης μεταρρύθμισης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου, στη τελευταία του συνεδρία , αποφάσισε να προβεί σε όλα τα αναγκαία διαβήματα και παραστάσεις για τη διατήρηση της διοικητικής οντότητας του Δήμου Γεροσκήπου.

Δυστυχώς, αναφέρει με ανακοίνωση του ο Δήμος Γεροσκήπου , αντί η συζήτηση που γίνεται για το θέμα να αφορά την ενίσχυση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων, αντί το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί στο πώς η Τ.Α. θα ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες των πολιτών και στην αντιμετώπιση των παθογενειών και προβλημάτων της, επικεντρώνεται λανθασμένα σε εκ προοιμίου μείωση των Δήμων, και μάλιστα με αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό τρόπο, αφού δε λαμβάνεται υπόψη η άποψη των εκλεγμένων συμβουλίων και των τοπικών κοινωνιών.

Δείτε επίσης:  Νέο πολυμηχάνημα στο στόλο του Δήμου Πάφου

Ο Δ. Γεροσκήπου δηλώνει ξεκάθαρα προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα αποδεχθεί ποτέ τη θέληση της κυβέρνησης ή του κοινοβουλίου να λαμβάνεται ανεξάρτητα από την επιθυμία των πολιτών, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η δημιουργία των Δήμων έγινε μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα.

Αποτέλεσμα της προωθούμενης μεταρρύθμισης θα είναι, αναφέρει ο Δ. Γεροσκήπου, η «τιμωρία» ενός μεγάλου αριθμού βιώσιμων και νοικοκυρεμένων δήμων και η διάσωση των μεγαλύτερων. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση.

«Ο Δήμος Γεροσκήπου συναντάται ως αυτόνομη κοινότητα από αρχαιοτάτων χρόνων. Είναι ένας από τους πλέον υγιείς και βιώσιμους οικονομικά Δήμους (10Ος στα έσοδα σε σύνολο 30 δήμων), με φιλοπρόοδες πρωτοβουλίες και τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης (οικονομικής και δημογραφικής). Αξίζει και θα έχει μια θέση στον Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει άποψη επί της μεταρρύθμισης της Τ.Α. και την έχει καταθέσει επίσημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εσωτερικών, τα κοινοβουλευτικά κόμματα και την Ένωση Δήμων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης:  Διαφωνεί ο Ανδρέας Μορφίτης με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου Αμμοχώστου

Καλεί τέλος τους δημότες Γεροσκήπου όπως συστρατευθούν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία είναι υπόθεση όλων μας.

In the news
Load More