Ξεκινά η μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη στο Δήμο Λατσιών

βιώσιμη ανάπτυξη στο Δήμο Λατσιών
Reading Time: 1 minute

Υπεγράφη σήμερα, στο Δημοτικό Μέγαρο Λατσιών, η συμφωνία μεταξύ του Δήμου Λατσιών και του οργανισμού BIOECONOMIA – Σύμβουλοι Βιώσιμης Ανάπτυξης που αφορά τη διεξαγωγή μελέτης για καταγραφή και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά τους αναπτυξιακούς στόχους βιωσιμότητας στην επικράτεια του Δήμου. Η συμφωνία προνοεί επίσης τη διενέργεια συγκριτικής αξιολόγησης των δεικτών της βιώσιμης ανάπτυξης με σκοπό την ανάπτυξη ενός ειδικού σχεδιασμού και προγράμματος, που θα μετατρέψει το Δήμο Λατσιών σε Βιώσιμο Δήμο.

Οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης είναι ένα νέο, καθολικό σύνολο σκοπών, στόχων και δεικτών που τα κράτη μέλη του ΟΗΕ αναμένεται να χρησιμοποιήσουν για να πλαισιώσουν τις ατζέντες και τις πολιτικές τους για τα επόμενα 15 χρόνια. Οι 17 στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, περιλαμβάνουν συνολικά 169 υπό-κατηγορίες στόχων με αντίστοιχους δείκτες. Οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης έπονται και επεκτείνουν τους αναπτυξιακούς στόχους της χιλιετίας (ΑΣΧ), που είχαν συμφωνηθεί από τις κυβερνήσεις το 2001 με στόχευση το τέλος του 2015. Η προθεσμία για την υλοποίηση των 17 στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης είναι το 2030.

Δείτε επίσης:  Εικόνες ντροπής – Κατάντησαν τη Λεμεσό σκουπιδότοπο

Η συμφωνία έχει υπογραφεί ως απόρροια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου, πρωτοβουλία την οποία ο Δήμος Λατσιών, πρωτοστατώντας, έχει υιοθετήσει σε συνεργασία και υποστηριζόμενος από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ). Για τη διεξαγωγή της μελέτης, με το Δήμο Λατσιών θα συνεργαστεί ομάδα εμπειρογνωμόνων στην οποία εκπροσωπούνται οι οργανισμοί BIOECONOMIA, Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ), FabLab CY, Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης, Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης και TERRA CYPRIA, στηριζόμενη από το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Δείτε επίσης:  Κλειστό μέρος της Τάφρου της Πύλης Αμμοχώστου για τη συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Τη συμφωνία υπέγραψαν, παρουσία εκπροσώπων από όλους τους προαναφερθέντες οργανισμούς, εκ μέρους του Δήμου, ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Χρίστος Πιτταράς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κώστας Γεωργίου και κ. Νεόφυτος Λοϊζιάς και εκ μέρους της κοινοπραξίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού BIOECONOMIA κ. Δημήτρης Τσιρόπουλος.

In the news
Load More