Ξεκινά ο διαχωρισμός οικοπέδων για οικογένειες από τα Κούκλια

Κούκλια
Σχέδιο διαχωρισμού 22 οικοπέδων για οικογένειες οι οποίες κατάγονται από τα Κούκλια και οι οποίες δεν έχουν άλλη κατάλληλη οικιστική γη για να κτίσουν ή να έχουν άλλη σημαντική περιουσία, προωθείται στην κοινότητα των Κουκλιών, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως στην κοινότητα των Κουκλιών μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είχε επηρεαστεί και από την αρχαιολογική ζώνη, σημειώνοντας πως στα 22 οικόπεδα θα αρχίσουν έργα εντός του 2018 και συγκεκριμένα περίπου στο τέλος του πρώτου εξαμήνου.

“Είναι με βάση οδηγιών του Υπουργού Εσωτερικών, με τον οποίο είχε συνάντηση δύο φορές ο πρόεδρος και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών”, συμπλήρωσε.

Η κ. Λάμπρου είπε ακόμη πως συζητείται η προώθηση του έργου της ανάπλασης της πλατείας των Κουκλιών, μαζί με την Πολεοδομία που έχει την αρμοδιότητα επειδή πρόκειται για πολεοδομικό έργο.

Στο συγκεκριμένο έργο, όπως ανέφερε, εμπλέκονται τα Τμήματα Αρχαιοτήτων και Πολεοδομίας, προσθέτοντας πως υπάρχουν κάποιες νομοτυπικές δυσκολίες μεταξύ Πολεοδομίας και μελετητή, οι οποίες εξετάζονται από πλευράς Τμήματος Πολεοδομίας προκειμένου να υπερπηδηθούν αυτές οι διαφορές και να προωθηθεί το έργο.

Η Έπαρχος Πάφου χαρακτήρισε την κατασκευή του έργου αναγκαία διότι – όπως είπε – στα Κούκλια υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι οι οποίοι έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο αίτημα της κοινοτικής αρχής για δημιουργία ασφαλούς παραλίας λουομένων και προώθηση έργων όπως κατασκευή κυματοθραυστών.

Το συγκεκριμένο αίτημα, είπε η κ. Λάμπρου, συζήτησε ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών Μιχαλάκης Νικολάου με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη.

Σημείωσε τέλος πως θα πρέπει να προηγηθούν οι δέουσες μελέτες για τα προτεινόμενα έργα βελτίωσης της παραλίας.

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τους διορισμούς σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τους προέδρους και τα μέλη σε δώδεκα Διοικητικά Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών. Στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) Πρόεδρος...
post-image Κυπρος

Προδρόμου: Περισσότεροι νέοι και γυναίκες στις επιλογές για τους Ημικρατικούς

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό επέλεξε για διορισμό μέλη σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές η συμβούλια, σημειώνοντας...
post-image Κυπρος

Κτήμα Μακένζι: Το ΥΠΕΣ προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανάκτηση του τεμαχίου όπου είναι κτισμένη η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι»...
Load More