Ξεκινά ο διαχωρισμός οικοπέδων για οικογένειες από τα Κούκλια

Κούκλια
Σχέδιο διαχωρισμού 22 οικοπέδων για οικογένειες οι οποίες κατάγονται από τα Κούκλια και οι οποίες δεν έχουν άλλη κατάλληλη οικιστική γη για να κτίσουν ή να έχουν άλλη σημαντική περιουσία, προωθείται στην κοινότητα των Κουκλιών, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως στην κοινότητα των Κουκλιών μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είχε επηρεαστεί και από την αρχαιολογική ζώνη, σημειώνοντας πως στα 22 οικόπεδα θα αρχίσουν έργα εντός του 2018 και συγκεκριμένα περίπου στο τέλος του πρώτου εξαμήνου.

“Είναι με βάση οδηγιών του Υπουργού Εσωτερικών, με τον οποίο είχε συνάντηση δύο φορές ο πρόεδρος και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών”, συμπλήρωσε.

Η κ. Λάμπρου είπε ακόμη πως συζητείται η προώθηση του έργου της ανάπλασης της πλατείας των Κουκλιών, μαζί με την Πολεοδομία που έχει την αρμοδιότητα επειδή πρόκειται για πολεοδομικό έργο.

Στο συγκεκριμένο έργο, όπως ανέφερε, εμπλέκονται τα Τμήματα Αρχαιοτήτων και Πολεοδομίας, προσθέτοντας πως υπάρχουν κάποιες νομοτυπικές δυσκολίες μεταξύ Πολεοδομίας και μελετητή, οι οποίες εξετάζονται από πλευράς Τμήματος Πολεοδομίας προκειμένου να υπερπηδηθούν αυτές οι διαφορές και να προωθηθεί το έργο.

Η Έπαρχος Πάφου χαρακτήρισε την κατασκευή του έργου αναγκαία διότι – όπως είπε – στα Κούκλια υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι οι οποίοι έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο αίτημα της κοινοτικής αρχής για δημιουργία ασφαλούς παραλίας λουομένων και προώθηση έργων όπως κατασκευή κυματοθραυστών.

Το συγκεκριμένο αίτημα, είπε η κ. Λάμπρου, συζήτησε ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών Μιχαλάκης Νικολάου με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη.

Σημείωσε τέλος πως θα πρέπει να προηγηθούν οι δέουσες μελέτες για τα προτεινόμενα έργα βελτίωσης της παραλίας.

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Επιτροπή μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τις εταιρείες για το Αφροδίτη

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ορίσει διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα εισέλθει σε ένα...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόσληψη των καταλληλότερων με το νέο Διεθνές Πρότυπο ISO/TS 30411

Γράφει η Μαριλένα Νικολάου Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο ενός οργανισμού είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Ο αντίκτυπος που έχουν οι νεοπροσληφθέντες στην επιτυχία μιας...
Load More