Ξενάγηση σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών από το Δήμο Αγίου Δομετίου

Δήμο Αγίου Δομετίου
Στα πλαίσια των μαθημάτων εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας ο Δήμος Αγίου Δομετίου διεξήγαγε εκδρομή με σκοπό την προώθηση της βιωματικής μάθησης και την άμεση επαφή των ΥΤΧ με την Κυπριακή παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Η βιωματική μάθηση ξεπερνά τα στενά όρια της απομνημόνευσης πληροφοριών και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με πραγματικά ερεθίσματα και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας την Ελληνική Γλώσσα.

Η ξενάγηση ξεκίνησε με βόλτα στα σημεία αναφοράς του Δήμου Αγίου Δομετίου, την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στον παραδοσιακό πυρήνα καθώς και το Βυζαντινό Εκκλησάκι Αγίου Δομετίου. Ξεναγήθηκαν επίσης στην εμπορική περιοχή του Δήμου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινωνικά προγράμματα και σε άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Η τελευταία στάση ήταν το Δημαρχείο Αγίου Δομετίου όπου εκείνη την μέρα οι μετανάστες είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν και να παρακολουθήσουν το Χριστουγεννιάτικο παζαράκι του Δήμου με πολιτιστικά δρώμενα, στο οποίο συμμετείχαν επίσης Στην διάρκεια τις εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν με τη Δημοτική Αρχή (Δήμαρχο και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου), το προσωπικό του Δήμου, τα οργανωμένα σύνολα και δημότες του Αγίου Δομετίου καθώς και να δοκιμάσουν παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα.

Τα μαθήματα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών στο Δήμο Αγίου Δομετίου είναι δωρεάν, και πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, κάθε Κυριακή από τις 9:00π.μ. μέχρι τις 2:00π.μ. Το πρόγραμμα «I Learn Greek» διεξάγεται στο πλαίσιο του έργου «Greek Language Courses for Third Country Nationals» συγχρηματοδοτείται από τα Ταμεία Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία. Το έργο υλοποιείται από το KES College σε συνεργασία με το CARDET, INNOVADE, Δήμος Αγίου Αθανασίου, Δερύνειας και συμμετέχουν οι Δήμοι Αγίου Δομετίου και Πάφου. Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος από πλευράς του Δήμου την έχει η Πολιτιστική και Κοινωνική Υπηρεσία με τη συνεργασία και στήριξη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Αγίου Δομετίου.

In the news
post-image Κυπρος

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: ‘’Οι συνομοσπονδίες είναι κατάρα’’

Υπάρχει πεδίο να εκχωρηθούν κάποιες επιπρόσθετες εξουσίες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις συνιστώσες πολιτείες, εφόσον δεν επηρεάζονται τα βασικά συστατικά που δημιουργούν ένα ισχυρό...
Load More