Οδός Κωστάκη Παντελίδη – Αρχίζει η συζήτηση

Οδός Κωστάκη Παντελίδη
Reading Time: 2 minutes

Αρχίζει αύριο η συζήτηση για τα σενάρια που συζητιόνται σε σχέση με την οδό Κωστάκη Παντελίδη, έργο το οποίο υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Λευκωσίας και που συνδέεται με την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Λευκωσίας Χρύσανθος Φάκας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας επιβεβαίωσε ότι αύριο Παρασκευή θα τεθεί επί τάπητος σε συνεδρία το θέμα για την οδό Κωστάκη Παντελίδη.

Ο κ. Φάκας διευκρίνισε ότι ‘’η οδός από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιείτο ως δρόμος για την διέλευση οχημάτων και είναι παρερμηνεία αυτές τις μέρες ότι ο Δήμος Λευκωσίας πήρε απόφαση για την διέλευση οχημάτων. Το νέο δεδομένο είναι ότι το όλο θέμα θα συζητηθεί αύριο.’’

Σε ερώτηση μας προς τον κ. Φάκα, ποια θα είναι η εισήγηση της υπηρεσίας ή η άποψη του για σκοπούς δεοντολογίας, όπως μας ανέφερε, απέφυγε να μας απαντήσει και μας διευκρίνισε ότι αρμόδια επιτροπή θα μελετήσει όλες τις πληροφορίες και μελέτες και αφού καταλήξει σε μια εισήγηση θα την παραπέμψει στο δημοτικό συμβούλιο Λευκωσίας όπου είναι και το αρμόδιο όργανο για να πάρει την τελική απόφαση.

Δείτε επίσης:  «Κανένα παιδί αβοήθητο» - Ο Δήμος Λατσιών στηρίζει την προσπάθεια για τη θεραπεία του μικρού Αντώνη

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, τα σενάρια που θα συζητηθούν στην Επιτροπή είναι τρία, τα οποία ο κ. Φάκας απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει.

1) να μείνει ο δρόμος ως είχε, δηλαδή για την ελεύθερη διακίνηση οχημάτων

2) να γίνει πεζόδρομος

3) μερικό ή ολικό κλείσιμο ανάλογα με τις ώρες αιχμής και τις ημέρες, δηλαδή να πεζοδρομείτε τα Σαββατοκύριακα και τα βράδια και να είναι ανοικτός για τα οχήματα τις καθημερινές συγκεκριμένες ώρες.

Το τρίτο σενάριο ίσως είναι και το πιο εφικτό σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λευκωσίας σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι το έργο της οδού Κωστάκη Παντελίδη ολοκληρώνεται σύντομα.

«Η οδός αναβαθμίστηκε με πρωτοβουλία του Δήμου και συνδέθηκε με το έργο ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας, το οποίο επίσης ολοκληρώνεται σύντομα. Ακόμα περισσότερο μας ικανοποιεί το γεγονός ότι ο νέος σχεδιασμός της οδού Κωστάκη Παντελίδη (παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε η υπηρεσία του Δήμου για αυτόν αρχικά) τελικά αρέσει στους συμπολίτες μας. Παρόμοιος σχεδιασμός υλοποιείται σήμερα στην οδό Στασικράτους στο πλαίσιο του έργου Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου.

Δείτε επίσης:  Κλειστό μέρος της Τάφρου της Πύλης Αμμοχώστου για τη συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Ο Δήμος παραμένει προσηλωμένος στη στρατηγική του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει κάτι διαφορετικό αφού πρώτος το ανέδειξε και βάσει αυτού υλοποιεί σειρά έργων βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μας. Τα έργα κατασκευής δρόμων και πεζοδρομίων στις γειτονιές (Άρθρο 17) και τα αναπτυξιακά έργα που έχουν εκτελεστεί και θα συνεχίσουν να εκτελούνται στο κέντρο της πόλης (εμπορικό τρίγωνο, Καλλιπόλεως, ποδηλατοδρόμοι, δίκτυο μικρών λεωφορείων, υπόγειος χώρος στάθμευσης Ομήρου, ανάπλαση χώρου παλαιού ΓΣΠ κ.α.), είναι έργα ανθρωποκεντρικά με βασική συνιστώσα την επαυξημένη οδική ασφάλεια και την αλλαγή νοοτροπίας προς έναν σύγχρονο τρόπο μετακίνησης».

In the news
Load More