Οι Δήμοι Λευκωσίας, Αγίου Δομετίου, Έγκωμης και Λακατάμιας δείχνουν το δρόμο της ελπίδας

Reading Time: 2 minutes

Τα παιδιά απ’ όπου κι αν προέρχονται δεν παύουν να αποτελούν ελπίδα ζωής και υποσχέσεις για το μέλλον κάθε κοινωνίας.

Οι Δήμοι Λευκωσίας, Αγίου Δομετίου, Έγκωμης και Λακατάμιας με τις εταιρείες συμβούλων NVK Advent Consulting και Losadeal που αποτελούν την κοινοπραξία που υλοποιούν το πρόγραμμα «Νέοι Δρόμοι Ένταξης των ΥTX στην τοπική κοινωνία», δείχνουν το δρόμο στήριξης των μεταναστών και προσφύγων στην Κύπρο.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του κύκλου δραστηριότητας του Προγράμματος για το 2018 παρουσιάστηκαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη πρόσφατα οι δράσεις και τα αποτελέσματα.


Η συμμετοχή παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έδωσε το στίγμα του έργου που επιτελείται. , Ο Άγιος Βασίλης, δεν μπορούσε να απουσιάζει. Χάρισε δώρα στα παιδιά, ενώ τα χαρούμενα τραγούσια από τη χορωδία παιδιών Κινεζικής καταγωγής διαμόρφωσαν ένα εορταστικό κλίμα για το κλείσιμο των εργασιών του έτους.

Δείτε επίσης:  Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης στον Κατακλυσμό της Αγίας Νάπας

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, εκπροσωπώντας την κοινοπραξία που υλοποιεί το πρόγραμμα, ανέφερε ότι ο Δήμος Λευκωσίας και το Πολυδύναμο Κέντρο του, μαζί με τους Δήμους Αγίου Δομετίου, Έγκωμης και Λακατάμιας και τις εταιρείες συμβούλων NVK Advent Consulting και Losadeal, παρείχαν κατά τη διάρκεια του 2018 πολυεπίπεδες υπηρεσίες και ευκαιρίες σε μια εξαιρετικά ευάλωτη ομάδα πληθυσμού: των προσφύγων, των αιτητών διεθνούς προστασίας και γενικότερα των μεταναστών. Επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες προσφέρθηκαν με συνέπεια για 7η συνεχή χρονιά, παρά τη συνεχή μείωση των πόρων που λαμβάνει η κοινοπραξία ενώ αυξάνονται οι ουσιαστικές ανάγκες. Υπογράμμισε σχετικά ότι «με τη σωστή στήριξη οι μετανάστες και οι πρόσφυγες συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη, γίνονται πηγή δημιουργίας και εμπλουτίζουν την τοπική ζωή» με αμοιβαία οφέλη για τους ίδιους και την κοινωνία υποδοχής.

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Λάρνακας 17 – 23 Ιουνίου

Η κοινοπραξία που υλοποιεί το πρόγραμμα δίνει την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να αγκαλιάζει τους υπηκόους τρίτων χωρών, να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή και δημιουργική ένταξη τους στην τοπική κοινωνία και να στέλνει με κάθε ευκαιρία δυνατό μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία!

Στη Διάσκεψη παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι των Δήμων που συνεργάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακά στελέχη, καθώς και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων μεταναστευτικών οργανώσεων και ΜΚΟ.

In the news
Load More