Οι δύο όψεις της παραλίας των Φοινικούδων

Προβληματίζουν οι δυο όψεις της Λάρνακας κατά μήκος της γραμμής των Φοινικούδων.

Πρόσφατα, μετά από εισφορά, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, οι φοινικιές, κατά μήκος της παραλίας των φοινικούδων, έχουν καθαριστεί και κλαδευτεί, σε μια προσπάθεια του δήμου να διατηρήσει όμορφο και καθαρό το σήμα κατατεθέν της πόλης της Λάρνακας.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη, αυτή με τις φοινικιές στη Μαρίνα Λάρνακας.

Η εικόνα που παρουσιάζουν δεν έχει καμία σχέση με αυτές στην παραλία των φοινικούδων. Δεν έχουν επιβληθεί καμίας συντήρησης ή καλλωπισμού από πλευράς του ΚΟΤ, αφού η Μαρίνα Λάρνακας ανήκει στον Οργανισμό. Πέραν των θεμάτων όψεως, από την υφιστάμενη κατάσταση, εγείρονται και προβλήματα υγιεινής, καθώς σύμφωνα με πηγές μας, στην περιοχή υπάρχουν ποντίκια και διαφορά αλλά τρωκτικά.

Προβλήματα όμως φαίνεται να υπάρχουν και στην περιφραγμένη περιοχή γύρω από τα Γραφεία του ΚΟΤ Λάρνακας, στην οποία βρίσκεται το άγαλμα του Πετράκη Κυπριανού. Το άγαλμα μοιάζει εγκαταλελειμμένο και έντονα απεριποίητο, σε σύγκριση με το άγαλμα του Μιχαλάκη Παρίδη στη Πλατεία Καλογραιών το οποίο έχει καλλωπιστεί και επιμεληθεί.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην aftodioikisi έντονος προβληματισμός για τις ενέργειες του ΚΟΤ, ως ένας οργανισμός που μέλημα του είναι η προσέλκυση του τουρισμού, να αφήνει στο έλεος του χρόνου τα σημεία αναφοράς της πόλης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η aftodioikisi με το αρμόδιο τμήμα της Μαρίνας Λάρνακας ανέφερε ότι λόγω έλλειψης προσωπικού δεν προχώρησαν στον καθαρισμό των φοινικιών ενώ αναμένεται εντός βδομάδας το θέμα να διευθετηθεί.

In the news
post-image Άρθρα - Μελέτες

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Πρότυπα Τουρισμού και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γράφει η Μαριλένα Νικολάου Σε μια χώρα όπως η Κύπρος η οποία αποτελεί προσφιλή τουριστικό προορισμό, ο τομέας του Τουρισμού αποτελεί αναμφίβολα πρώτης προτεραιότητας...
post-image Κυπρος

Τρόπους για μεγαλύτερη διαφάνεια στις αποφυλακίσεις εξετάζει η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η ενημέρωση του θύματος και της οικογένειάς του για την αποφυλάκιση του θύτη και η διαφάνεια στις αποφάσεις για αποφυλάκιση επ’ αδεία, τέθηκαν στο...
post-image Κυπρος

Νέες ενέργειες Συμμαχίας Πολιτών για μείωση των φοιτητικών ενοικίων

Με πρωτοβουλία της Συμμαχίας Πολιτών επιχειρείται η εγγραφή ως αυτεπάγγελτο θέμα προς συζήτηση, στην Επιτροπή Οικονομικών, η ανεξέλεγκτη αύξηση των φοιτητικών ενοικίων ειδικότερα στις...
Load More