Οι δύο όψεις της παραλίας των Φοινικούδων

Προβληματίζουν οι δυο όψεις της Λάρνακας κατά μήκος της γραμμής των Φοινικούδων.

Πρόσφατα, μετά από εισφορά, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, οι φοινικιές, κατά μήκος της παραλίας των φοινικούδων, έχουν καθαριστεί και κλαδευτεί, σε μια προσπάθεια του δήμου να διατηρήσει όμορφο και καθαρό το σήμα κατατεθέν της πόλης της Λάρνακας.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη, αυτή με τις φοινικιές στη Μαρίνα Λάρνακας.

Η εικόνα που παρουσιάζουν δεν έχει καμία σχέση με αυτές στην παραλία των φοινικούδων. Δεν έχουν επιβληθεί καμίας συντήρησης ή καλλωπισμού από πλευράς του ΚΟΤ, αφού η Μαρίνα Λάρνακας ανήκει στον Οργανισμό. Πέραν των θεμάτων όψεως, από την υφιστάμενη κατάσταση, εγείρονται και προβλήματα υγιεινής, καθώς σύμφωνα με πηγές μας, στην περιοχή υπάρχουν ποντίκια και διαφορά αλλά τρωκτικά.

Δείτε επίσης:  H Λεμεσός τα τελευταία 24ωρα μέσα από το φακό ενός Λεμεσιανού φωτογράφου - ΒΙΝΤΕΟ

Προβλήματα όμως φαίνεται να υπάρχουν και στην περιφραγμένη περιοχή γύρω από τα Γραφεία του ΚΟΤ Λάρνακας, στην οποία βρίσκεται το άγαλμα του Πετράκη Κυπριανού. Το άγαλμα μοιάζει εγκαταλελειμμένο και έντονα απεριποίητο, σε σύγκριση με το άγαλμα του Μιχαλάκη Παρίδη στη Πλατεία Καλογραιών το οποίο έχει καλλωπιστεί και επιμεληθεί.

Δείτε επίσης:  Η απάντηση του Δήμου Λευκωσίας για τα έργα ανάπλασης στο κέντρο της πόλης

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην aftodioikisi έντονος προβληματισμός για τις ενέργειες του ΚΟΤ, ως ένας οργανισμός που μέλημα του είναι η προσέλκυση του τουρισμού, να αφήνει στο έλεος του χρόνου τα σημεία αναφοράς της πόλης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η aftodioikisi με το αρμόδιο τμήμα της Μαρίνας Λάρνακας ανέφερε ότι λόγω έλλειψης προσωπικού δεν προχώρησαν στον καθαρισμό των φοινικιών ενώ αναμένεται εντός βδομάδας το θέμα να διευθετηθεί.

In the news
post-image Κυπρος

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο που να αφαιρεί την ηλικία ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα και εισάγει το κριτήριο της τεχνολογίας Euro...
post-image Κυπρος

ΠτΔ και Χρυσόστομος Β’ κατέθεσαν τον θεμέλιο λίθο του νέου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού

Τη βεβαιότητα του ότι νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της «Power Energy Cyprus», που θα ολοκληρωθεί το 2021, στο Βασιλικό, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας...
Load More