Οι παραλίες της Κύπρου αποτελούν εθνικό πλούτο – Ποινικές διώξεις και παραδειγματική τιμωρία ζητά το ΕΤΕΚ

παραλία
Reading Time: 1 minute

Έντονες επικρίσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτοξεύει το ΕΤΕΚ με αφορμή την ανάπτυξη των παραλιών, καλώντας το κεντρικό κράτος «να αναλάβει δράση και να αντιμετωπίσει τις παρανομίες και αυθαιρεσίες αποφασιστικά επιβάλλοντας την τάξη χωρίς υπεκφυγές και άλλη καθυστέρηση».

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΤΕΚ χαρακτηρίζει τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Εσωτερικών προς την ορθή κατεύθυνση, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ελλείψει πραγματικής πολιτικής βούλησης για ποινική δίωξη και ταχεία παραδειγματική τιμωρία, όσων εξόφθαλμα καταπάτησαν το νόμο και συμπεριφέρθηκαν οσάν να είναι ιδιοκτησία τους οι παραλίες, περιλαμβανόμενης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα μέτρα αυτά δεν πρόκειται να βελτιώσουν παρά οριακά την αισχρή κατάσταση την οποία παρατηρούμε σήμερα».

Δείτε επίσης:  Ά. Κυπριανού: Αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Οι παραλίες της Κύπρου αποτελούν εθνικό πλούτο και όχι οικόπεδο προς εκμετάλλευση», αναφέρει το ΕΤΕΚ και συμπληρώνει: «Για άλλη μια φορά ακολουθείται μία καιροσκοπική προσέγγιση, όπου προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων ή πρόσκαιρου κέρδους αλλοιώνονται με μη αναστρέψιμο τρόπο παραλίες, κάτι το οποίο μεταξύ άλλων θα οδηγήσει στην καταστροφή του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου».

Δείτε επίσης:  Κόκκινη Λίμνη: Σε νέα κρίσιμα σημεία επικεντρώνονται σήμερα οι έρευνες

Όπως αναφέρει, εκ του αποτελέσματος η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέτυχε παταγωδώς στο ρόλο της, αφού αρκετές φορές αντί να είναι θεματοφύλακας των νόμων και της τάξης, πρώτη προχωρεί σε αυθαιρεσίες και παρανομίες.

Ζητά επίσης να δοθεί λύση επιτέλους στην πολυνομία και πολυαρχία που επικρατεί σήμερα στον τομέα διαχείρισης και προστασίας των παραλιών.

In the news
Load More