Οι τοπικές αρχές καλούνται να υιοθετήσουν το μνημόνιο πολιτικής για ασφαλή πεζοδρόμια

Reading Time: 1 minute

Οι τοπικές αρχές καλούνται να προωθήσουν τα δικαιώματα των πεζών και ιδιαίτερα των  ανθρώπων με αναπηρίες οι οποίοι διακινούνται στα πεζοδρόμια, δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου συμφώνησαν σε μνημόνιο πολιτικής για τη διασφάλιση ασφαλών πεζοδρομίων για πεζούς και άτομα με αναπηρίες, όπου ταυτόχρονα προστατεύει το περιβάλλον και τα δέντρα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρη Λαμπριανίδη, ο στόχος, είναι όπως το μνημόνιο υιοθετηθεί από όλες τις κοινοτικές αρχές και τους έπαρχους, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια των ανθρώπων που διακινούνται με τροχοκάθισμα και όχι μόνον.

Δείτε επίσης:  Έπεσαν οι υπογραφές για νέους λαμπτήρες LED στο Δήμο Λάρνακας

Ο Γιώργος Περδίκης βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, επισημαίνει ότι αν εμποδίζουν τα δέντρα αυτά θα κόβονται αλλά θα διασφαλίζεται ότι για κάθε ένα θα φυτεύονται άλλα δύο δέντρα αλλού. Ωστόσο είπε, δεν θα κόβονται δέντρα αλλά να μένουν οι ταμπέλες που επίσης αποτελούν σοβαρό εμπόδιο.

Δείτε επίσης:  Εκτέλεση έργων στους Δήμους Στροβόλου και Έγκωμης - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Ο κάθε πολίτης, όπως υπογράμμισαν οι δύο άντρες πρέπει να αντιλαμβάνεται την ευθύνη που έχει απέναντι στο συνάνθρωπο του και να απομακρύνει τα εμπόδια στο πεζοδρόμιο του, όπως είναι γλάστρες ή κάλαθοι ή ακόμη το αυτοκίνητο του.

Σημειώνεται ότι τόσο η Οργάνωση Παραπληγικών όσο και το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, θα διαφωτίσουν τις τοπικές αρχές προκειμένου με τη σειρά τους να υιοθετήσουν το μνημόνιο για διασφάλιση ασφαλών πεζοδρομίων.

In the news
Load More