Οι φίλοι της Λευκωσίας διεκδικούν ένα δυνατό δήμο

Reading Time: 1 minute

Ένα δυνατό δήμο χωρίς συμφέροντα που να είναι εις βάρος των κατοίκων, διεκδικεί ο Σύνδεσμος Φίλων της Λευκωσίας, ο οποίος με ανακοίνωση του υπενθυμίζει το καλό νοούμενο συμφέρον.

Οι Φίλοι της Λευκωσίας επικροτούν και χαιρετίζουν τη μεγάλη προσπάθεια μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η ευρύτερη πόλη της Λευκωσίας αδικήθηκε από το μέχρι σήμερα σπάταλο και αναποτελεσματικό σύστημα τοπικής αυτοδιοίκησης στον τόπο μας. 

Ο Λευκωσιάτης, υποστηρίζει ο σύνδεσμος, διεκδικεί βελτίωση στις υφιστάμενες υπηρεσίες, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, συνέργειες και ομοιόμορφη και αποτελεσματική πολιτική ανάπτυξης.  «Για να επιτευχθούν τα πιο πάνω, η συνένωση δήμων πρέπει να διασφαλίζει την δυνατότητα ενιαίου σχεδιασμού και ολοκληρωμένης διαχείρισης των βασικών λειτουργιών και πόρων της πόλης και να συνοδεύεται από αντίστοιχα αναβαθμισμένες εξουσίες, αρμοδιότητες και πόρους».

Διαχρονικά ο σύνδεσμος φίλων Λευκωσίας, έχει εκφράσει τις απόψεις του τόσο στις ομάδες εμπειρογνωμόνων που κλήθηκαν από την πολιτεία, όσο και στα έντυπα και κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.
Σε αυτό το κρίσιμο σημείο αποφάσεων, τονίζει άλλη μια φορά, ότι η μοιρασμένη Λευκωσία διεκδικεί ΕΝΑ δυνατό δήμο που περιλαμβάνει τη Λευκωσία, την Αγλαντζιά, το Στρόβολο, τον Άγιο Δομέτιο και την Έγκωμη.

«Ας συγκεντρωθούμε λοιπόν στα αξιόλογα δυνατά σημεία της πόλης της Λευκωσίας, όπως το απαράμιλλο κράμα ιστορικής κληρονομιάς, την υψηλή συγκέντρωση φορέων ανώτερης εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικότητας και βέβαια τον πολιτισμό μας, με ΕΝΑ και αδιαίρετο δήμο, για το καλό του δημότη και της πόλης. Ας βάλουμε ένα τέλος στις διάσπαρτες, περίπλοκες, χρονοβόρες, αντιφατικές, πολυέξοδες, διαδικασίες χωρίς συντονισμό, χωρίς κοινό όραμα, και χωρίς οικονομίες κλίμακας. Ας αποκτήσουμε επιτέλους ουσιαστική τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες αυτής της πόλης το δικαιούνται!»

Η επιστολή του εκ μέρους του ΔΣ  του Συνδέσμου Φίλων της Λευκωσίας, υπογράφεται από τη Μαριάννα Τροκούδη, Γραμματέα.

Δείτε επίσης:  Στήριξη Δήμου Δερύνειας για οικονομική βοήθεια του μικρού Αντώνη

In the news
Load More