Ορούντα: Αγανάκτηση Πολιτών – Ζητούν διόρθωση δρόμων για την διέλευση οχημάτων στα χοιροστάσια

Ορούντα
Reading Time: 1 minute

Oι κάτοικοι της κοινότητας Ορούντας, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την αυθαίρετη λειτουργία χοιροστασίων στην περιοχή καθώς οχήματα με ζώα προκαλούν οχληρία κατά την διάσχιση τους προς τα χοιροστάσια. Ιδανική λύση αποτελεί η μεταφορά των χοιροστασίων παρόλα αυτά αίτημα του κοινοτάρχη είναι όπως διορθωθεί ένας χωματόδρομος έτσι ώστε τα οχήματα να μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα και τις τροφές τους χωρίς να προκαλούν δυσφορία στους κατοίκους.

Ο κοινοτάρχης της Ορούντας, Ανδρέας Ταουσιάνης, θεωρεί πως η ιδανική λύση στην ανησυχία των πολιτών είναι να διορθωθεί ένας χωματόδρομος για να μπορούν τα οχήματα να πηγαίνουν στην δουλεία τους καθώς δεν μπορεί κανείς να τους το απαγορεύσει.

Δείτε επίσης:  Νέα φωτιστικά τύπου LED στον πεζόδρομο Παλουριώτισσας

« Εγώ ο κοινοτάρχης θα προσπαθήσω πάση θυσία να διορθωθεί ο δρόμος για να μπορέσουμε να απαγορεύσουμε την έλευση οχημάτων με ζώα στις κατοικημένες περιοχές»

Το θέμα έχει σταλεί για διερεύνηση στο τμήμα γεωργίας, στον έπαρχο, στην επιτροπή περιβάλλοντος της βουλής, στο Υπουργείο Γεωργίας και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Υπουργός Εσωτερικών σύμφωνα με τις δηλώσεις του κοινοτάρχη της Ορούντας έδωσε διαταγή όπως γίνει μελέτη από τον βοηθό έπαρχο για μετακίνηση των χοιροστασίων κάτι το οποίο είναι χρονοβόρο.

Δείτε επίσης:  Τι αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος για το εξώδικο

Την ίδια στιγμή αδειούχο χοιροστάσιο το οποίο είχε σταματήσει την λειτουργία του επαναλειτουργεί και αυξάνει τις ανησυχίες των κατοίκων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει την συνεχιζόμενη, προκλητική αδιαφορία αλλά και αδράνεια των αρμόδιων αρχών. ‘’Οι πολίτες διαμαρτύρονται αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί! ‘’

In the news
Load More