Ο Δήμαρχος Αραδίππου απαντά στα δημοσιεύματα που τον κατηγορούν για κακοδιαχείριση κρατικών κονδυλίων

δήμαρχος Αραδίππου
Reading Time: 2 minutes
Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και οι πλημμύρες που σημειώθηκαν σε υποστατικά στην περιοχή της Αραδίππου, έγιναν θέμα αναφοράς σε γνωστή εφημερίδα, στοχοποιώντας μάλιστα τον Δήμο Αραδίππου για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κακοδιαχείριση κρατικών κονδυλίων. Ο δήμαρχος Αραδίππου κύριος Ευάγγελος Ευαγγελίδης, μιλά στο aftodioikisi.com.cy και δίνει τις δικές του εξηγήσεις.

«Εγώ διαψεύδω την εφημερίδα. Όλα έχουν γίνει μέχρι και το τελευταίο σεντ.»

Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, που αφορούν στη χρηματοδότηση που έλαβε ο Δήμος Αραδίππου από την Επαρχιακή Διοίκηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, για την αντιμετώπιση των πλημμύρων εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Ωστόσο, έχουν γίνει παράπονα από δημότες, ότι δεν έχουν γίνει ποτέ αυτά τα αντιπλημμυρικά έργα.

Η εφημερίδα που αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, είναι εκφραστικό όργανο πολιτικού κόμματος. Εγώ διαψεύδω την εφημερίδα. Όλα έχουν γίνει μέχρι και το τελευταίο σεντ. Αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο Έπαρχος, ο οποίος διέψευσε και αυτός με τη σειρά του τα όσα γράφτηκαν. Οι μελέτες για τα συγκεκριμένα έργα, έχουν γίνει από την Επαρχιακή Διοίκηση, με μελετητή και επόπτη την ίδια την Επαρχιακή Διοίκηση. Υπάρχουν οι άνθρωποι που εργάστηκαν, καθώς και το δελτίο που κυκλοφόρησε μαζί με τα χαρτιά, τα οποία μπορούν να επιβεβαιώσουν την υλοποίηση των έργων.

«Το θέμα της ανάπτυξης είναι μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα»

Γίνονται επίσης αναφορές και σε προβληματικούς διαχωρισμούς οικοπέδων.

Δείτε επίσης:  Συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης που αφορά τον Δημοτικό Γραμματέα Λάρνακας

Δεν είναι ακριβώς προβληματικοί διαχωρισμοί. Είχα πει ξεκάθαρα και έχω στείλει επιστολή και στον νυν αλλά και στον προηγούμενο Υπουργό, για την μερική ανάπτυξη στον τρόπο διαχωρισμού των οικοπέδων. Το θέμα της ανάπτυξης είναι μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να θέσει η Πολεοδομία στη Βουλή. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί για παράδειγμα, υπάρχουν ολόκληρες εκτάσεις περιοχών, όπου ένα δυο οικόπεδα δεν έχουν ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να μη δουλεύει ο οχετός.

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει τους ψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών

Έχουν ανακοινωθεί παράλληλα μελέτες με προϋπολογισμό πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ, για τη διάνοιξη καναλιών σε κάποιες περιοχές. Πότε αναμένεται η υλοποίηση τους;

Οι μελέτες αυτές είναι πολύ παλιές, πριν ακόμα εγώ αναλάβω καθήκοντα δημάρχου. Εγώ ο ίδιος, πίεσα πάρα πολύ τη κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κύριο Σωκράτη Χάσικο, με τον ίδιο να αναφέρει πως οι συγκεκριμένες μελέτες χρειάζονται επικαιροποίηση για τη δρομολόγησή τους. Έτσι τώρα, βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο. Μιλάμε για μεγάλου ύψους κονδύλια, ενώ αναμένουμε την επιστροφή του μελετητή επί του έργου, γύρω στον Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

In the news
Load More