Ο Δήμαρχος Γερμασόγειας λίγο πριν το 2018

Κυριάκος Ξυδιάς
Reading Time: 2 minutes
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην aftodioikisi.com.cy o Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, αναφέρθηκε στους μελλοντικούς σχεδιασμούς του Δήμου και τα οράματα του ως δήμαρχος Γερμασόγειας.

1. Ποια τα σχέδια του Δήμου Γερμασόγειας για τον καινούργιο χρόνο;

Αυτό το οποίο θα ήθελα να ενημερωθεί ο κόσμος, είναι ότι με τον προϋπολογισμό του 2018, τον οποίο έχουμε ήδη υποβάλει στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών προς έγκριση, έχουμε ιεραρχήσει ως προτεραιότητες να βελτιώσουμε την εικόνα του Δήμου σε ότι αφορά τα πεζοδρόμια και τους δρόμους, θα γίνουν επιστρώσεις και βελτιώσεις. Θα βελτιώσουμε το επίπεδο καθαριότητας του δήμου. Θα προχωρήσουμε με την αναπαλαίωση του παλιού Δημοτικού σχολείου, ώστε να καλύψουμε τις στεγαστικές ανάγκες του Δήμου. Έχουμε συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό σημαντικά ποσά, ώστε να διενεργηθούν μελέτες που να αφορούν την ανάπλαση του πυρήνα, των γραμμικών πάρκων κατά μήκος του ποταμού Άμαθου, των παραλιακών πεζοδρόμων και τη βελτίωση της τουριστικής περιοχής.

2. Όσον αφορά στον προϋπολογισμό στον οποίο αναφερθήκατε νωρίτερα, περιλαμβάνεται πρόνοια για την εξυπηρέτηση της δημοτικής λειτουργίας. Τι ακριβώς περιλαμβάνει η πρόνοια αυτή;

Έχουμε συμπεριλάβει ποσά ώστε να αναβαθμίσουμε τη σελίδα του Δήμου, να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή σε κινητά, για να γίνει ο Δήμος πιο προσβάσιμος στους δημότες αλλά και να μπορούν οι ίδιοι να υποβάλουν στο Δήμο τα παράπονα ή τις εισηγήσεις τους. Μέσα από αυτές τις δράσεις, θέλουμε ουσιαστικά να αποκτήσουμε μια διαδραστική δράση με τους δημότες, να τους ενημερώνουμε για όλες τις δραστηριότητες του Δήμου, αλλά να δεχόμαστε και εμείς τις δικές τους εισηγήσεις είτε μέσω τις ιστοσελίδας είτε μέσω της νέας εφαρμογής.

Δείτε επίσης:  Νέα καταγγελία για κατάχρηση χρημάτων από το ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου

3. Σε ποιους τομείς εφαρμόζεται η συνεργασία του Δήμου Γερμασόγειας με το ΤΕΠΑΚ;

Έχουμε ένα πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ με το οποίο χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία του ΤΕΠΑΚ στη διενέργεια μελετών και υποβολής προτάσεων. Συμμετέχουμε επίσης στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, όπου φιλοξενούμε φοιτητές από το εξωτερικό, για να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα, βοηθώντας παράλληλα και εμάς στη διεκπεραίωση καθημερινών εργασιών. Ταυτόχρονα με αυτή την δραστηριότητα, εξασφαλίζουμε και την αποστολή κάποιου συμπατριώτη μας φοιτητή στο εξωτερικό.

4. Ποια πιστεύετε ότι είναι σήμερα τα κύρια προβλήματα του Δήμου και πώς σκοπεύετε να τα αντιμετωπίσετε;

Εγώ τα προβλήματα τα χωρίζω σε δύο κατηγορίες. Σε αυτά τα άμεσα και καθημερινά, που είναι η ποιότητα ζωής και εστιάζοντας στην καθαριότητα , στο επίπεδο οδικής ασφάλειας, στη βελτίωση δρόμων και πεζοδρομίων που δίνουμε καθημερινά σημαντικό μέρος των δυνάμεων μας για να τα βελτιώσουμε. Δεύτερον, είναι ο σχεδιασμός του οράματος μας, ώστε να καταστήσουμε τη Γερμασόγεια μια πιο σύγχρονη και φιλική πόλη. Μια έξυπνη πόλη όπου θα εφαρμόσουμε νέες τεχνολογίες, θα δημιουργήσουμε νέα αναπτυξιακά έργα, με τέτοιο τρόπο που να αλλάζει η εικόνα της Γερμασόγειας.

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει τους ψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών

5. Τι το διαφορετικό προσφέρει ο Δήμος Γερμασόγειας για την περίοδο των γιορτών;

Έχουμε οργανώσει εκδηλώσεις για πρώτη φορά, όπως το άναμμα του Χριστούγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού, η οποία ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση. Οργανώνουμε και την επόμενη εβδομάδα, ένα χριστουγεννιάτικο χωριό με την άφιξη του Άγιου Βασίλη, σε συνεργασία με τους συνδέσμους γονέων των σχολείων για πρώτη φορά. Θεωρούμε ότι με τη συνεργασία των σχολείων, ως δήμος, μπορούμε να προσφέρουμε πολύ ποιοτικές και μαζικές εκδηλώσεις, γιατί δεν έχει νόημα για εμάς να οργανώνουμε εκδηλώσεις και να τις παρακολουθούμε εμείς οι ίδιοι. Η συμμετοχή του κόσμου για εμάς, είναι το πρώτο κριτήριο για την επιτυχία μιας εκδήλωσης.

In the news
Load More