Ο Δήμος Αθηένου στη Διακρατική Συνάντηση του έργου ‘Volunteering City’

Στις 22 και 23 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί στο Capizzi της Ιταλίας η πρώτη Διακρατική Συνάντηση του έργου «VOLUNTEERING CITY «.

Ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρει ότι στην συνάντηση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της ομάδας των τριών εταίρων του έργου (Δήμος Αθηένου (Κύπρος): Επικεφαλής Εταίρος, Δήμος Capizzi (Ιταλία): Εταίρος του έργου, Kildare County Council (Ιρλανδία): Εταίρος του έργου), περιλαμβανομένου του Δημάρχου Αθηένου Κυριάκου Καρεκλά.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Διακρατικής Συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί μια στρογγυλή παρουσίαση όλων των συμμετεχόντων, καθεμιάς από τις τρεις πόλεις-εταίρους και της Καλής Πρακτικής από τον επικεφαλής εταίρο, μαζί με συζητήσεις, αναλύσεις και αποφάσεις σχετικά με τις Τοπικές Ομάδες Υποστήριξης που θα δημιουργηθούν σε κάθε πόλη-εταίρο του δικτύου για τη δεύτερη φάση του έργου, τις οικονομικές διαδικασίες και τις κοινές συμβάσεις.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν κάποιες από τις πιο σχετικές επισκέψεις μελέτης σχετικά με το θέμα του εθελοντισμού στο Capizzi, οι οποίες θα συμπεριληφθούν ως τοπικές βέλτιστες πρακτικές.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο μεταφοράς «VOLUNTEERING CITY” χρησιμοποιεί τον Εθελοντισμό για να προσεγγίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια σε κοινοτικό επίπεδο.

Το έργο θα ακολουθήσει την εμπειρία της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου, που αποδεικνύει τη σημασία της δημιουργίας, της τροποποίησης, της θεσμοθέτησης και της παροχής εργαλείων σε εθελοντές προκειμένου να προωθηθούν οι κατάλληλες πολιτικές σε τοπικό επίπεδο, όπως αναφέρεται.

In the news
post-image Κυπρος

Επιτροπή μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τις εταιρείες για το Αφροδίτη

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ορίσει διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα εισέλθει σε ένα...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Πρόσληψη των καταλληλότερων με το νέο Διεθνές Πρότυπο ISO/TS 30411

Γράφει η Μαριλένα Νικολάου Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο ενός οργανισμού είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Ο αντίκτυπος που έχουν οι νεοπροσληφθέντες στην επιτυχία μιας...
Load More