Ο Δήμος Αθηένου στη Διακρατική Συνάντηση του έργου ‘Volunteering City’

Στις 22 και 23 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί στο Capizzi της Ιταλίας η πρώτη Διακρατική Συνάντηση του έργου «VOLUNTEERING CITY «.

Ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρει ότι στην συνάντηση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της ομάδας των τριών εταίρων του έργου (Δήμος Αθηένου (Κύπρος): Επικεφαλής Εταίρος, Δήμος Capizzi (Ιταλία): Εταίρος του έργου, Kildare County Council (Ιρλανδία): Εταίρος του έργου), περιλαμβανομένου του Δημάρχου Αθηένου Κυριάκου Καρεκλά.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Διακρατικής Συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί μια στρογγυλή παρουσίαση όλων των συμμετεχόντων, καθεμιάς από τις τρεις πόλεις-εταίρους και της Καλής Πρακτικής από τον επικεφαλής εταίρο, μαζί με συζητήσεις, αναλύσεις και αποφάσεις σχετικά με τις Τοπικές Ομάδες Υποστήριξης που θα δημιουργηθούν σε κάθε πόλη-εταίρο του δικτύου για τη δεύτερη φάση του έργου, τις οικονομικές διαδικασίες και τις κοινές συμβάσεις.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν κάποιες από τις πιο σχετικές επισκέψεις μελέτης σχετικά με το θέμα του εθελοντισμού στο Capizzi, οι οποίες θα συμπεριληφθούν ως τοπικές βέλτιστες πρακτικές.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο μεταφοράς «VOLUNTEERING CITY» χρησιμοποιεί τον Εθελοντισμό για να προσεγγίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια σε κοινοτικό επίπεδο.

Το έργο θα ακολουθήσει την εμπειρία της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου, που αποδεικνύει τη σημασία της δημιουργίας, της τροποποίησης, της θεσμοθέτησης και της παροχής εργαλείων σε εθελοντές προκειμένου να προωθηθούν οι κατάλληλες πολιτικές σε τοπικό επίπεδο, όπως αναφέρεται.

In the news
post-image Κυπρος

Π. Προδρόμου: Πλήρως ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την έκθεση Γκουτέρες

Την πλήρη ικανοποίηση της Κυβέρνησης για την Έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας πως τα όσα...
post-image Κυπρος

Κομισιόν: Υψηλές οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση

Στην Κύπρο «οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση παραμένουν υψηλές, αλλά η χαμηλή αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος εξακολουθεί να αποτελεί μείζονα πρόκληση»,...
Load More