Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει τους ψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών

Δήμος Λάρνακας
Reading Time: 1 minute

Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει τους συστηματικούς ψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών στην πόλη.

Ο Δήμος αναφέρει ότι «οι έλεγχοι και οι ψεκασμοί διεξάγονται από όλα τα συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας, τα οποία εργάζονται και εκτός ωρών εργασίας με στόχο τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών, ώστε να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία και να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες».

Δείτε επίσης:  Οι Δήμοι που έλαβαν κρατική χορηγία πέραν του €1 εκατ. για το 2018

Προστίθεται ότι «ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις περιοχές των Αλυκών, όπου παρατηρείται μεγάλη εκκόλαψη εντόμων, με τη χρήση βιολογικών εντομοκτόνων λόγω του ότι είναι προστατευόμενη περιοχή. Ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία του κράτους για λήψη μέτρων για μείωση του προβλήματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «λόγω της φετινής πολυομβρίας και καθότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, ο Δήμος Λάρνακας καλεί το κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα, για πρόληψη της εκκόλαψής τους, με την αποφυγή της ύπαρξης στάσιμων νερών στα υποστατικά τους. Ιδιαίτερα καλεί το κοινό να μην διατηρεί δοχεία, βαρέλια και παλιά ντεπόζιτα με νερό στα υποστατικά του, στα οποία μπορούν να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν μεγάλοι αριθμοί κουνουπιών».

Δείτε επίσης:  Ασφάλεια και περιβάλλον τα δυνατά κριτήρια για τη νέα Τσερίου

In the news
Load More