Ο Δήμος Λεμεσού παρουσίασε τέσσερα νέα έργα ανάπτυξης

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μάιου 2018 στο Δημοτικό Μέγαρο η δημόσια παρουσίαση έργων που δύναται να συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Η δημόσια παρουσίαση αφορούσε τα Έργα: 1) Ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος, 2) Ανάπλαση πλατείας Αναγέννησης, 3) Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων και 4) Επέκταση Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη – Οργανική Σύνδεση κατά μήκος των οδών Παλλάδος/Δημοκρατίας/Αλεξανδρείας (Κατασκευαστική Μελέτη).

Το έργο της Ανάπλασης της Πλατείας Αναγέννησης περιλαμβάνει βελτιωτικές εργασίες όπως ο ανασχεδιασμός μετώπου πάρκου ώστε να έχει προσβασιμότητα προς τον κύριο οδικό άξονα στα πλαίσια της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, νέες εισόδους, σχεδιασμό παιδότοπου, ένταξη χώρου εκγύμνασης ενηλίκων.

Η αναβάθμιση των δημόσιων πλατειών (Συντάγματος και Ερμού) θα συνδράμει στη βελτίωση της εικόνας της περιοχής και του δομημένου περιβάλλοντος καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Περιλαμβάνει βελτιωτικές εργασίες όπως την κατάργηση της στάθμευσης στην Πλατεία Συντάγματος, την κατάργηση διέλευσης των αυτοκινήτων από την οδό Ερμού, την ελεγχόμενη πρόσβαση αυτοκινήτων τροφοδοσίας και εκτάκτου ανάγκης, την κοινή χρήση χώρου από πεζούς και ποδήλατα

Η δημιουργία του Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων θα φιλοξενηθεί στην οδό Φιλελλήνων και θα βελτιώσει τις παρεχόμενες από το Δήμο υπηρεσίες στα άτομα τρίτης ηλικίας όχι μόνο όσων παρέχουν υπηρεσίες στους ηλικιωμένους αλλά και των ίδιων των χρηστών. Στους χώρους του Κέντρου θα μπορούν να εξυπηρετούνται για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, διαλέξεων, εκθέσεων, παραστάσεων και άλλων δραστηριοτήτων.

Το έργο της Επέκτασης του Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη περιλαμβάνει βελτιωτικές εργασίες που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας όπως είναι η δημιουργία ποδηλατοδρόμου, η ανακατασκευή οδοστρώματος, η διαπλάτυνση πεζοδρομίων, η υπογειοποίηση υπηρεσιών, η βελτίωση του συστήματος όμβριων υδάτων, η φύτευση και ο φωτισμός.

In the news
post-image Κυπρος

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: ‘’Οι συνομοσπονδίες είναι κατάρα’’

Υπάρχει πεδίο να εκχωρηθούν κάποιες επιπρόσθετες εξουσίες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις συνιστώσες πολιτείες, εφόσον δεν επηρεάζονται τα βασικά συστατικά που δημιουργούν ένα ισχυρό...
Load More