Ο Δήμος Λεμεσού τίμησε τη μνήμη του Εμπέογλου

Ο Δήμος Λεμεσού τίμησε τη μνήμη του Εμπέογλου
Reading Time: 2 minutes

Ο Σεβήμ Εμπέογλου δεν ήταν μόνο ένας άριστος αθλητής, αφού πέρα από τη χρυσή ποδοσφαιρική του ιστορία, θα μείνει ξεχωριστός και κορυφαίος για την αγάπη του προς την πόλη του και προς την πατρίδα του, ανέφερε χθες βράδυ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, σε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Λεμεσού.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο σε συνεργασία με τον Όμιλο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Σωματείου ΑΕΛ, ο Δήμαρχος Λεμεσού καλωσόρισε στα τουρκικά «τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες και συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στην οικογένεια του τιμώμενου», ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Νοέμβριο, σε ηλικία 87 ετών.

Στο χαιρετισμό του, ο κ.Νικολαϊδης ανέφερε πως ο Δήμος, στο πλαίσιο της συντήρησης και ανάδειξης της αθλητικής ιστορίας της πόλης, έχει προχωρήσει στη διοργάνωση μιας σειράς από εκδηλώσεις στη μνήμη σημαντικών αθλητών και αθλητικών παραγόντων της πόλης μας, μεταξύ αυτών και ο Σεβήμ Εμπέογλου, «που δυστυχώς ο θάνατος του μας στέρησε τη μεγάλη χαρά να τον τιμήσουμε εν ζωή».

Η αποψινή εκδήλωση, συνέχισε, «αποτελεί και ένα μνημόσυνο για τον αείμνηστο συμπολίτη μας», ενώ εξέφρασε τη χαρά και συγκίνηση του που παρευρέθηκαν σε αυτήν συμποδοσφαιριστές του τιμώμενου, «θρύλοι και αυτοί της ποδοσφαιρικής ιστορίας της πόλης μας και της Κύπρου», ο Ανδρέας Παπαδήμας, ο Πανίκος Κρυστάλλης, ο Κρίστης Βέβης και ο Πανίκος Παπαδόπουλος.

Δείτε επίσης:  64 βυθιζόμενοι κάδοι σε παραλιακές περιοχές της Λάρνακας

Ο Σεβήμ Εμπέογλου υπήρξε ένας κορυφαίος Κύπριος αθλητής, είπε ο Νίκος Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι «ξεχώρισε για το σπάνιο ταλέντο του και το απαράμιλλο αθλητικό του ήθος, διέπρεψε ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και της μεικτής Κύπρου, και αγαπήθηκε από όλους τους κύπριους ποδοσφαιρόφιλους, και Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους».

Η ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία, είπε, υπήρξε ταυτισμένη με τις υψηλές αρχές του αθλητισμού, την αθλητική τιμή, την αγωνιστική αριστεία και το ευ αγωνίζεσθαι.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι ο Σεβήμ Εμπέογλου δεν ήταν μόνο ένας άριστος αθλητής, αφού πέραν από τη χρυσή ποδοσφαιρική του ιστορία, «θα μείνει ξεχωριστός και κορυφαίος για την αγάπη του προς την πόλη του, τη Λεμεσό, την αγάπη του προς την πατρίδα του, την Κύπρο».

Λέγοντας πως ο τιμώμενος υπήρξε πάνω απ’ όλα ένας συνειδητοποιημένος Κύπριος, «ένας κύπριος πατριώτης», ο Δήμαρχος Λεμεσού υπογράμμισε ότι «ο πολύπαθος τόπος μας, ιδιαίτερα σήμερα, έχει όσο ποτέ, την ανάγκη για φωτεινά παραδείγματα, όπως αυτό του Σεβήμ». «Παραδείγματα της αγάπης προς την κοινή πατρίδα, χωρίς μισαλλοδοξία και φανατισμούς, που να μπορεί να μας δώσει τη δύναμη να κοιτάξουμε με ελπίδα προς το μέλλον αυτού του τόπου», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης:  Έσβησε για τον Γαλανό η ελπίδα της επιστροφής

Αυτήν τη διπλή παρακαταθήκη του Σεβήμ, την ποδοσφαιρική αριστεία και την αγάπη προς την κοινή πατρίδα είναι που ο Δήμος Λεμεσού και οι Λεμεσιανοί τιμούμε απόψε, κατέληξε στο χαιρετισμό του ο κ.Νικολαϊδης.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρώην αρχηγός της ΑΕΛ, Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Σωματείου ΑΕΛ, Πανίκος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού, Λοΐζος Μαυρουδής.

Για τον τιμώμενο μίλησαν επίσης οι συμπαίκτης του Ανδρέας Παπαδήμας και Πανίκος Κρυστάλλης, ενώ το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η οικογένεια του Σεβήμ Εμπέογλου παρέλαβε τιμητικές πλακέτες καθώς και μια φανέλα της ΑΕΛ με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών της.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More