Ο Ερντογάν προσπαθεί για δίκαιη λύση του Κυπριακού – Ενισχύεται η οικονομία του ψευδοκράτους

Ερντογάν

Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για να υπάρξει δίκαιη λύση στην Κύπρο, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος στις προγραμματικές του δηλώσεις, τις οποίες ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα.

“Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τα βήματα όπως μέχρι σήμερα για να ενισχυθεί η υποδομή της οικονομίας της ‘τδβκ’ και να αυξηθεί η ευημερία της. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά ως εγγυήτρια δύναμη για μια δίκαιη λύση στη βάση της διαπραγμάτευσης της πολιτικής βούλησης των ‘δύο λαών’ και της κοινή ιδιοκτησίας του νησιού”, ανέφερε.

Η αναφορά για το Κυπριακό έγινε υπό το κεφάλαιο “Εξωτερική πολιτική και εθνική ασφάλεια”. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι το κεφάλαιο αυτό είναι το όγδοο και τελευταίο. Όπως είπε θα ενισχύσουν περαιτέρω την Τουρκία με την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζουν και η οποία είναι ανεξάρτητη και λαμβάνει πρωτοβουλίες. “Δεν θα εγκαταλείψουμε την ενταξιακή μας διαδικασία στην ΕΕ στη βάση του win – win (όλοι κερδίζουν). Θα αναζητήσουμε τρόπους για να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας με τις ΗΠΑ. Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με τη Ρωσία οι οποίες έχουν πάρει μια καλή πορεία. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας”, ανέφερε ενώ για τους Παλαιστινίους είπε ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες μέχρι να καταφέρουν να έχουν τη δική τους ελεύθερη πατρίδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους μέχρι να καθαρίσει το συριακό έδαφος από όλους τους τρομοκράτες και θα ενθαρρύνουν τους Σύριους που βρίσκονται στην Τουρκία να επιστρέψουν στα σπίτια τους. “Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε τα δικαιώματα των εκατομμυρίων συμπατριωτών μας που βρίσκονται στο εξωτερικό”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: ‘’Οι συνομοσπονδίες είναι κατάρα’’

Υπάρχει πεδίο να εκχωρηθούν κάποιες επιπρόσθετες εξουσίες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις συνιστώσες πολιτείες, εφόσον δεν επηρεάζονται τα βασικά συστατικά που δημιουργούν ένα ισχυρό...
Load More