Ο υπόγειος τάφος του Αγίου Θεράποντα στη Λάρνακα

Reading Time: < 1 minute

Εντός Μαρτίου θα αρχίσουν τα έργα για ανάδειξη του υπόγειου τάφου του Αγίου Θεράποντα που γειτνιάζει με το Γυμνάσιο Δροσιάς στη Λάρνακα.

Μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΔΗΣΥ της εκλογικής περιφέρειας Λ/κας, Αννίτας Δημητρίου, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου επισημαίνει ότι εντός του Μάρτη θα αρχίσουν οι απαιτούμενες εργασίες.

Σύμφωνα με την Υπουργό, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, με επιστολή του ημερ. 29/09/2017, ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών, να μην προβεί σε ανανέωση της σύμβασης μίσθωσης του Τ/Κ τεμαχίου γης επί του οποίου βρίσκεται ο σταθμός πετρελαιοειδών και στο οποίο ανευρέθηκε το εν λόγω Αρχαίο Μνημείο.

Δείτε επίσης:  Τριήμερο αγάπης - Το CoffeeBrands Λατσιών ενισχύει το Πολυδύναμο Λευκωσίας

“Λόγω του ότι η μετακίνηση του πρατηρίου ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σε βάθος χρόνου, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, διαβλέποντας την ανάγκη ανάδειξης του σημαντικού αυτού Μνημείου, το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει καλυμμένο με πρόχειρες κατασκευές, ζήτησε από την διαχειρίστρια εταιρεία του πρατηρίου, να συνδράμει για την ανέγερση στεγάστρου, το οποίο θα επιτρέψει την αποκάλυψη του τάφου.
Η εταιρεία ανταποκρίθηκε θετικά και υπολογίζεται ότι, μέχρι τον Μάρτιο του 2019, θα ανεγερθεί το στέγαστρο, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού του χώρου, στο βαθμό που δύναται λόγω της παρουσίας του σταθμού πετρελαιοειδών. Με την νέα αυτή εξέλιξη, το Μνημείο θα είναι ορατό και επισκέψιμο, με αυστηρούς όμως όρους, για την ασφάλεια του κοινού”.

In the news
Load More