Πάσχα με τα παιδιά: 10 + 1 προτάσεις για κοντινές αποδράσεις και εκδρομές

Πάσχα
Reading Time: 4 minutes

Η Κύπρος σε κάθε γωνία της γιορτάζει το Πάσχα αναβιώνοντας ήθη και έθιμα του τόπου, προσβλέποντας στην παρουσία μικρών και μεγάλων. Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, τραγούδια, χοροί, μουσική και παιχνίδια θα ξεσηκώσουν και θα δώσουν αέρα ξεγνοιασιάς σε όσους παρευρεθούν.

Πάσχα στα Λατσιά
Ο Δήμος Λατσιών διοργανώνει εκδήλωση με πασχαλινά παιχνίδια, τραγούδια από μουσικά σχήματα και παραδοσιακούς χορούς την Κυριακή του Πάσχα 28 Απρίλιου 2019 και ώρα 17.00μμ στο χώρο στάθμευσης δίπλα από την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Λατσιών. Ο Δήμος θα προσφέρει στους συμμετέχοντες Φλαούνες και κόκκινα αυγά.

Τρίτη του Πάσχα στο Καϊμακλί
Ο Δήμος Λευκωσίας πραγματοποιεί εκδήλωση στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας την Τρίτη του Πάσχα από τις 12:30- 17:30μ.μ με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παραδοσιακά τραγούδια από τον Μιχάλη Τερλικκά και το μουσικό σχήμα «Μούσα», παραδοσιακά παιγνίδια (Σχοινάκι, Κάμηλος, Σκατούλικα, Αυγοδρομίες, Σακκουλοδρομίες, Ζίζιρος) και δημιουργικές κατασκευές από το 71ο Σύστημα προσκόπων Καϊμακλίου.

Πάσχα στην Αγία Νάπα
Ο Δήμος Αγίας Νάπας την Κυριακή του Πάσχα διοργανώνει από τις 19:00-20:30μ.μ εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς της Κύπρου, Νησιώτικους, Μικράς Ασίας από τον χορευτικό όμιλο του Δήμου της Αγίας Νάπας και το χορευτικό συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου. Την Δευτέρα του Πάσχα ετοιμάζεται πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για όσους παρευρεθούν από τις 14:00μ.μ μέχρι αργά το βράδυ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τον εσπερινό της Αγάπης, φαγητό, ποτό, τσιαττιστά και πασχαλινά παραδοσιακά παιχνίδια. Η νύκτα θα ολοκληρώθηκε με συναυλία από τους Νάσο, Εύα Μπάιλα, Πάνο Ψάλτη και με κυπριακή παραδοσιακή μουσική.

Δευτέρα του Πάσχα στο Στρόβολο
Ο Δήμος Στροβόλου την Δευτέρα του Πάσχα από τις 16:00-19:30μ.μ στο προαύλιο του ΙΝ Αποστόλου Μάρκου Αρχαγγέλου Στροβόλου ετοιμάζει πλούσιο πρόγραμμα με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τη σχολή χορού Future Dance Center και παραδοσιακά τραγούδια από νεανικό σχήμα της ενορίας. Παραδοσιακά παιχνίδια (Σακουλοδρομίες, Ζίζιρος, Σχοινί, Φουσκοτό) θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Δείτε επίσης:  Δήμοι - Ημερολόγιο Κυριακής

Πάσχα στο Πισσούρι
Με παραδοσιακά παιχνίδια και χορό στη πλατεία, η Κοινότητα Πισσουρίου θα γιορτάσει φέτος το Πάσχα. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την νεολαία να αναμετρηθεί με τους μεγαλύτερούς της. Η Κοινότητα Πισσουρίου ετοιμάζει πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για τις ημέρες του Πάσχα. Την Κυριακή του Πάσχα και την Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού στις 16:00μμ και την Τρίτη του Πάσχα στο Κοινοτικό γήπεδο Πισσουρίου στις 15:00μμ

Δευτέρα του Πάσχα στη Λόφου
Πάσχα στο χωριό με εικόνες, στιγμές, γεύσεις, μυρωδιές και μνήμες!
Από τις 3:00μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο της Λόφου ξεκινούν τα παραδοσιακά παιχνίδια με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα!

Πάσχα στην Γεροσκήπου

Δήμος Γεροσκήπου διοργανώνει την Κυριακή του Πάσχα εκδηλώσεις από τις 12:00μμ μέχρι το βράδυ. Στις 12:00μμ οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Στις 17:30 θα ακολουθήσουν πασχαλινά παιχνίδια και στις 19:30 θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την συμμετοχή της χορωδίας Δ.Ο.Π Γεροσκήπου, του χορευτικού συγκροτήματος του Λαογραφικού Ομίλου «Αφροδίτη» καθώς και του Θεατρικού Εργαστηρίου Γεροσκήπου με το κυπριακό σκέτς της Ρεβέκκας Αποστολοπούλου « Η μοιρασιά» στη πλατεία Γεροσκήπου. Την Δευτέρα του Πάσχα στις 10:00π.μ το πρόγραμμα θα αρχίσει με survivor games, στις 14;30μμ θα ακολουθήσει ποδοσφαιρικό τουρνουά και στις 19:30 το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με πασχαλινή συναυλία με το μουσικό σχήμα «Αιγαιοπελαγίτικα» στην πλατεία της Γεροσκήπου. Την Τρίτη του Πάσχα από τις 14:30μμ θα πραγματοποιηθούν πασχαλινά παιχνίδια στο γήπεδο mini- pitch Κολώνης.

Δείτε επίσης:  Εκτέλεση έργων στους Δήμους Στροβόλου και Έγκωμης - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Δευτέρα του Πάσχα στην Αθηένου
Ο Δήμος Αθηένου, μέσω της Επιτροπής Αθλητισμού, διοργανώνει Τουρνουά Futsal τη Δευτέρα του Πάσχα. Το Τουρνουά απευθύνεται σε άντρες και σε γυναίκες και θα πραγματοποιηθεί στην Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών «Τάσσος Παπαδόπουλος» από τις 14:00-20:00μ.μ

Δευτέρα του Πάσχα στην Γερμασόγειας
Ο Δήμος Γερμασόγειας διοργανώνει το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα στις 16:00μμ παραδοσιακά παιχνίδια (σακκουλοδρομίες, κουταλοδρομίες, παιχνίδι με πορτοκάλι/λεμόνι, σχοινί, κάτεργο κ.α) στο πάρκο των Κυνηγών, δίπλα από το γήπεδο(πλαστικό χλοοτάπητα) της Γερμασόγειας στο χωριό. Στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από την χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Ομίλου Γερμασόγειας. Την Τρίτη του Πάσχα, στις 17:00μμ θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ «παντρεμένων» και «ελεύθερων» στο γήπεδο (πλαστικό χλοοτάπητα) της Γερμασόγειας στο χωριό. Επίσης στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τόμπολα στον ίδιο χώρο όπου τα έσοδα θα διατεθούν στο ΣΚΕ Γερμασόγειας

Πάσχα στην Κακοπετριά
Η Κοινότητα Κακοπετριάς την Κυριακή του Πάσχα στις 16:00μμ ετοιμάζει πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακά παιχνίδια και παιχνίδια «survivor» στην αυλή του περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Κακοπετριάς. Την Δευτέρα του Πάσχα στις 19:00μμ το σχήμα «MUSICANO» θα παρουσιάσει ψυχαγωγικό πρόγραμμα κυπριακής παραδοσιακής μουσικής. Την Τρίτη του Πάσχα στις 16:00μμ θα διεξαχθεί Τουρνουά Μπάσκετ στον ίδιο χώρο.

Κυριακή του Θωμά, 5 Μαΐου 2019

Ο Δήμος Έγκωμης διοργανώνει εκδήλωση με πασχαλινά παιχνίδια και ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορούς την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 (Κυριακή του Θωμά) και ώρα 4:30 – 7:30 μ.μ. στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού (25ης Μαρτίου, Έγκωμη).

In the news
Load More