Πέραν των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ αποκόμισε ο Δήμος Αγίας Νάπας από τις παραλίες για το 2017

Αγία Νάπα
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, «ο Δήμος είχε σημαντική αύξηση εσόδων από τις παραλίες, δηλαδή τα κρεβατάκια, τις ομπρέλες και τα θαλάσσια σπορ, για το 2017. Τα έσοδα υπολογίζονται στα 3,526,000 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) με μία αύξηση περίπου 12% σε σχέση με το 2016, όταν τα έσοδα ανήλθαν στα 3,149,000 εκατομμύρια ευρώ».

Πρόσθεσε ότι «χρόνο με τον χρόνο επιβεβαιωνόμαστε, ότι η απόφαση που λάβαμε από το 2015, κάτω από δύσκολες συνθήκες, δηλαδή να διαχειριστούμε εμείς τις παραλίες μας ήταν ορθή. Η απόφαση αυτή επιβεβαίωσε επίσης ότι η διαχείριση των παραλιών από το Δήμο έχει εξυπηρετήσει καλύτερα το δημόσιο συμφέρον».

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, «εκτός από τα σημαντικά έσοδα, έχει πλέον μπει μία τάξη στις παραλίες μας, αφού υπάρχει ομοιομορφία και έλεγχος, ενώ δημιουργήθηκαν αρκετές θέσεις εργασίας στις οποίες προσλήφθηκαν κυρίως νέοι. Ακόμα οι υπηρεσίες μας έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά αφού προσφέρουμε πλέον δωρεάν wi-fi, θυρίδες ασφαλείας και έχουμε ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια των παραλιών του Δήμου Αγίας Νάπας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος είπε πως «ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους απολαμβάνουμε σήμερα πλεονάσματα στην Αγία Νάπα είναι η ίδια διαχείριση παραλιών. Ταυτόχρονα έχουμε τη δική μας συνεισφορά στα μεγάλα πολεοδομικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε μικρότερα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στον Δήμο».

Ανέφερε ακόμα ότι «θα συνεχίσουμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στον κόσμο και προς επίτευξη του στόχου αυτού, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πρόσφατα την προκήρυξη διαγωνισμού με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών των παραλιών της Αγίας Νάπας στη βάση των θεματικών παραλιών. Στόχος είναι να παραδοθεί ένα masterplan για τις υπηρεσίες που θα πρέπει να έχει κάθε παραλία, λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδικότητα και τις ιδιαιτερότητες της κάθε μιας».

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε ευχαριστίες «προς τους επισκέπτες της Αγίας Νάπας ιδιαίτερα τους Κύπριους για την προτίμηση για την οποία δείχνουν στον Δήμο και τις παραλίες του» και σημείωσε πως «τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί πανδημοτική συγκέντρωση στην οποία θα αναλύσουμε τα οικονομικά και το έργο του Δήμου».

In the news
post-image Κυπρος

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τους διορισμούς σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τους προέδρους και τα μέλη σε δώδεκα Διοικητικά Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών. Στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) Πρόεδρος...
post-image Κυπρος

Προδρόμου: Περισσότεροι νέοι και γυναίκες στις επιλογές για τους Ημικρατικούς

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό επέλεξε για διορισμό μέλη σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές η συμβούλια, σημειώνοντας...
post-image Κυπρος

Κτήμα Μακένζι: Το ΥΠΕΣ προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανάκτηση του τεμαχίου όπου είναι κτισμένη η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι»...
Load More