Παγκόσμια πρωτιά για το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Αγίου Αθανασίου

Ανάμεσα στους νικητές και διακριθέντες του διαγωνισμού ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, βρίσκονται τρεις μαθητές Ζωγραφικής του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Αγίου Αθανασίου. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν τη φαντασία τους με το Κυπριακό Σανιδόμορφο Ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ.

Τα παιδιά έπρεπε να βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει και μέσω της ζωγραφιάς τους να μεταμορφώσουν το κυπριακό σανιδόμορφο ειδώλιο σε κάτι άλλο. Άνθρωπο, μέλισσα, κάκτο ή ό,τι μπορούσε η φαντασία τους να σκεφτεί.

Οι συμμετοχές ανήλθαν στις 15.300, από παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και ο διαγωνισμός, με Κριτική Επιτροπή τον Αρχιτέκτονα Άρη Ζαμπίκο, τη Διευθύντρια του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης «ΝΕΟΝ» Ελίνα Κουντούρη, την Εικαστικό και Αρχιτέκτονα Χαρά Μαραντίδου, την Ιστορικό Τέχνης Αταλάντη Μαρτίνου και τον Εικαστικό Άγγελο Πλέσσα, ανέδειξε 33 νικητές και 365 διακριθέντες.

Τα έργα των νικητών θα τοποθετηθούν σε ειδικό χώρο στο Μουσείο στην έκθεση παιδικής ζωγραφιάς και τα παιδιά θα λάβουν τα έργα τους σε κορνίζα. Η έκθεση θα φιλοξενήσει τα έργα των νικητών, καθώς και μία επιλογή 2500 ακόμη έργων, ανάμεσα τους και τα έργα των 365 διακριθέντων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Εκτός από σχολεία και παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, στο διαγωνισμό συμμετείχαν και σχολεία απ’ όλο τον κόσμο, όπως από Κύπρο, Αμερική, Καναδά, Ελβετία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Παναμά, Βέλγιο, και Λουξεμβούργο.

Τα δικά μας παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών Ζωγραφικής Ελίνα Ιωάννου και Έβελυν Αναστασίου, έφτιαξαν εντυπωσιακές δημιουργίες και ανάμεσα σε τόσες χιλιάδες, ξεχώρισαν τα έργα των αδελφιών Κωνσταντίνου και Μάριου Φλαγκοφά και του Σταύρου Σταύρου. Το σχέδιο του Κωνσταντίνου Φλαγκοφά, ηλικίας 9 ετών, ήταν ανάμεσα στα έργα των 33 νικητών, ενώ τα έργα των Μάριου Φλαγκοφά και Σταύρου
Σταυρουλλάς, ηλικίας 6 ετών, ήταν ανάμεσα στα 365 έργα που διακρίθηκαν.

Παγκόσμια επιτυχία, λοιπόν, για τους μικρούς μας φίλους, που ανάμεσα σε χιλιάδες, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αναδείξουν το ταλέντο και τη φαντασία τους, δείχνοντας παράλληλα και την όμορφη δουλειά που επιτελείται ολόχρονα στο μάθημα Ζωγραφικής του Ανοικτού Σχολείου Αγίου Αθανασίου από τις εκπαιδεύτριες Ελίνα Ιωάννου και Έβελυν Αναστασίου.

In the news
post-image Κυπρος

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τους διορισμούς σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τους προέδρους και τα μέλη σε δώδεκα Διοικητικά Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών. Στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) Πρόεδρος...
post-image Κυπρος

Προδρόμου: Περισσότεροι νέοι και γυναίκες στις επιλογές για τους Ημικρατικούς

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό επέλεξε για διορισμό μέλη σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές η συμβούλια, σημειώνοντας...
post-image Κυπρος

Κτήμα Μακένζι: Το ΥΠΕΣ προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανάκτηση του τεμαχίου όπου είναι κτισμένη η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι»...
Load More