Παραδοσιακά τραγούδια τη Δευτέρα του Κατακλυσμού στο Δήμο Αγίας Νάπας

Reading Time: < 1 minute

Εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στην Κυπριακή Λαϊκή μας Ποίηση θα είναι η Δευτέρα 17 Ιουνίου – τρίτη ημέρα εκδηλώσεων του Κατακλυσμού/Γιορτής Ψαριού & 7ου Φεστιβάλ Νερού Αγίας Νάπας 2019 – αφού θα διεξαχθούν στις 8.00μ.μ και θα διαρκέσουν μέχρι αργά το βράδυ διαγωνισμοί στο παραδοσιακό «Τσιάττισμα», στο «Ερωτικό τραγούδι» και στη «Λαϊκή Ποίηση», στους οποίους θα λάβουν μέρος γνωστοί Λαϊκοί Ποιητές και Τσιαττιστές από όλη την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των Διαγωνισμών, ο Δήμος Αγίας Νάπας θα τιμήσει μεταθανάτια για την μεγάλη προσφορά τους και συμβολή τους στην παραδοσιακή μουσική και γενικά στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας, το σπουδαίο αυτοδίδακτο οργανοπαίκτη του πιθκιαβλιού Παναγιώτη Κρεμμαστό, το γιό του Γιώργο Κρεμμαστό, δεξιοτέχνη του βιολιού και εξαιρετικού ερμηνευτή και τον Ηλία Κουλουμή, ένας από τους μεγαλύτερους παραδοσιακούς μουσικούς και τραγουδιστές του τόπου μας, οι οποίοι απεβίωσαν πρόσφατα.

Δείτε επίσης:  Σε μελλοντική ενδυνάμωση της συνεργασίας εξέτασαν Αγία Νάπα - Λευκόνοικο

Των διαγωνισμών θα προηγηθεί στις 7.30μ.μ μισάωρη μουσικοχορευτική παράσταση με νησιώτικους χορούς και τραγούδια από τον Χορευτικό ΄Ομιλο του Δήμου Αγίας Νάπας.

Το πρωί της ίδιας μέρας θα τελεστεί στις 7.00π.μ στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Θεία Λειτουργία και μετά το πέρας της, Ιερείς και πιστοί θα επιβιβαστούν σε ψαρόβαρκες όπου ανοικτά του Λιμανιού θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων. Ακολουθεί στις 10.00π.μ το 7ο Φεστιβάλ Νερού, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι.

Δείτε επίσης:  Ο Δ. Δερύνειας προχωρά σε σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας

Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής του Ψαριού, θα προσφέρονται και την τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων στους θαμώνες ψαρομεζέδες που θα ετοιμάσουν οι ψαροταβέρνες της γύρω περιοχής και θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση Φωτογραφίας και ειδών αλιείας.

In the news
Load More