Παραιτήθηκε η η Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Reading Time: 1 minute

H Υφυπουργός Άμυνας, αρμόδια για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, Χέδερ Γουίλσον, της οποίας το όνομα είχε ακουστεί για να αντικαταστήσει τον Τζιμ Μάτις στην ηγεσία του Πενταγώνου, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της.

Σήμερα ενημέρωσα τον πρόεδρο ότι θα παραιτηθώ από τη θέση της υπουργού Πολεμικής Αεροπορίας για να γίνω πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ελ Πάσο», έγραψε στο Twitter η Γουίλσον. «Το να υπηρετώ στο πλευρό των αεροπόρων μας ήταν ένα προνόμιο».

Δείτε επίσης:  Εξοργισμένος ο Ιμάμογλου επειδή τον αποκάλεσαν "Έλληνα"

«Είμαι περήφανη για την πρόοδο που επιτύχαμε για να αυξήσουμε το επίπεδο προετοιμασίας και αποτελεσματικότητας της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης της 58χρονης Ρεπουμπλικανής Γουίλσον, πρώην μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Πολιτεία του Νέου Μεξικού.

Η ανακοίνωση αυτή προέκυψε μετά τη δημοσίευση στο Ελ Πάσο του ονόματος της Γουίλσον ως μόνης επικρατέστερης ανάμεσα στους υποψηφίους για την προεδρία του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Δείτε επίσης:  Foreign Office: Επιμένει σε υπό αμφισβήτηση της κυπριακή ΑΟΖ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας, ο κατάλογος με τα ονόματα των επικρατέστερων πρέπει να είναι αναρτημένος δημόσια επί τρείς εβδομάδες προτού η διοίκηση του πανεπιστημίου εγκρίνει την επιλογή αυτή. Η Γουίλσον προτίθεται να εγκαταλείψει τα καθήκοντά της στις 31 Μαίου.

In the news
Load More