Πλεονασματικός ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγλαντζιάς – Τα έργα ανάπτυξης για το 2019

Reading Time: 2 minutes

Σε σταθερή πορεία περαιτέρω ανάπτυξης, βρίσκεται ο Δήμος Αγλαντζιάς. Το 2019 έχουν προγραμματιστεί αρκετά έργα ανάπτυξης που θα επιλύσουν και σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε μέχρι σήμερα ο Δήμος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρία του ημερομηνίας 1 Νοεμβρίου 2018, ενέκρινε τους προϋπολογισμούς για την τριετία 2019-2021.

Συγκεκριμένα, για το 2019 ο προϋπολογισμός εσόδων ανέρχεται στα €6.985.000 και των εξόδων στα €6.449.000, παρουσιάζοντας δηλαδή πλεόνασμα περίπου €536.000, ενώ προϋπολογίζει έργα ύψους €2εκ. περίπου.

Τα έργα

Συγκεκριμένα, για το 2019 προβλέπονται:

• η δημιουργία πράσινου σημείου με κόστος €100.000,

• μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης και κυρτωμάτων στη Λεωφόρο Κερύνειας, στην οδό Κώστα Βάρναλη, στην οδό Ύδρας και Αιγίνης ύψους €108.000 και η πρώτη φάση της κατασκευής του ποδηλατόδρομου Αγλαντζιάς-Γερίου με κόστος €40.000,

Δείτε επίσης:  Εργασίες ασφαλτόστρωσης των Λεωφόρων Ευαγόρου και Στασίνου

• η ετοιμασία μελετών για την κατασκευή πεζοδρομίου στις οδούς Λεύκωνος, Λεωφόρος Μακαρίου, για την ετοιμασία μελετών για τις περιοχές Κεφαλληνίας, Τριπόλεως και Αθηνών.

Στους προϋπολογισμούς επίσης περιλαμβάνεται η απαλλοτρίωση εγκαταλειμμένων οικιών για διαπλάτυνση της οδού Ανδρέα Νικολάου και η δημιουργία χώρων στάθμευσης ύψους €280.000, εισαγωγή συστήματος Pay As You Throw και πολλές άλλες μελέτες και έργα.

Όπως φαίνεται και από τα τελευταία συγκριτικά στοιχεία, τα οποία παρατίθενται στην τελευταία Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, ο Δήμος Αγλαντζιάς αποτελεί ένα σοβαρά υποστελεχωμένο Δήμο, καθώς απασχολεί 2,31 εργάτες ανά 1000 δημότες.

Το εργατικό κόστος ανά δημότη ανέρχεται σε €110,88 ενώ ο μέσος όρος των Δήμων ανέρχεται σε €189,14.

Χαράλαμπος Πετρίδης: Αλλάξαμε πορεία. Έχουμε δικαίωμα να σκεφτόμαστε με αισιοδοξία το μέλλον

Με πολλές προσπάθειες όλων μας, πολιτών, εργαζομένων και δημοτική αρχής, ο Δήμος Αγλαντζιάς μπαίνει επιτέλους σε αναπτυξιακή πορεία με εργαλείο το πλεόνασμά του που θα αξιοποιηθεί για τις δημοτικές ανάγκες, επισημαίνει ο Δήμαρχος Αγλατζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης.

Δείτε επίσης:  Αγία Νάπα: Θα κατέβουν όλες οι κεραίες - Νομικά μέτρα κατά της διεύθυνσης των εταιρειών

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, τονίζει, κατορθώσαμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τα οικονομικά μας και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για υγιή ανάπτυξη. «Παράλληλα, θα βοηθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξή τα επόμενα χρόνια οι μακροπρόθεσμες συνεργασίες που αναπτύσσουμε και τα διαρθρωτικά κονδύλια που έχουμε εξασφαλίσει από τα διάφορα Υπουργεία καθώς και από τις κυβερνητικές εξαγγελίες ενίσχυσης».

In the news
Load More