Πλεονασματικός κατά 2,8 εκ. ο προϋπολογισμός του Δήμου Πάφου για το 2019

Reading Time: 2 minutes

Πλεονασματικός κατά 2,8 εκατομμύρια ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του δήμου Πάφου που εγκρίθηκε ομόφωνα χθες βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα προϋπολογισθέντα έσοδα για το έτος 2019 αναμένεται να ανέλθουν στα 23εκ. και τα προϋπολογισθέντα έξοδα στα 20,2εκ. ευρώ.

Τα δάνεια του Δήμου ανέρχονται στα 24, 6 εκατ, ενώ στο τέλος του 2014 ο δανεισμός έφθανε στα 32 εκατ. Επισημαίνεται ότι από τα 26 εκατομ. του χρέους τα 10 εκ. θα αποπληρωθούν από το κράτος, πράγμα που σημαίνει ότι το πραγματικό χρέος ανέρχεται μόλις στα 14 εκατ.

Σημειώνεται επίσης ότι παρά τα μεγάλα έργα υποδομής που εκτελέστηκαν στην πόλη τα τρία τελευταία χρόνια, δεν έχει συναφθεί κανένα νέο δάνειο και σήμερα ο Δήμος όχι μόνον εξυπηρετεί το χρέος του αλλά είναι σε θέση να εκτελέσει και μία σειρά από 42 νέα έργα τα οποία περιλαμβάνονται στο Αναπτυξιακό Προϋπολογισμό, ενώ προγραμματίζεται και η εκπόνηση μελετών για 12 ακόμη έργα. Μεταξύ των έργων που αναμένεται να αρχίσουν άμεσα είναι η ανάπλαση της οδού Φελάχογλου, το Ψαροχώρι στην Κάτω Πάφο, το Πολυδύναμο Κέντρο, η φωταγώγηση των ιστορικών κτιρίων του κέντρου της πόλης, η δημιουργία σύγχρονων στάσεων λεωφορείων και άλλα.

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Λεμεσού 21 - 25 Οκτωβρίου

Ιδιαίτερης σημασίας για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι επίσης το γεγονός ότι οι ανείσπρακτες οφειλές έχουν πέσει στα 8,5 εκατομ. ευρώ από τα 12,4 εκατ. που ήταν στις αρχές του 2015, ενώ τα διαθέσιμα ρευστά (αποθεματικά) και στα ειδικά ταμεία του Δήμου αναμένεται να είναι 2,5εκ.ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Δείτε επίσης:  Έκτακτη συνάντηση Δημάρχων Μείζονος Λευκωσίας για καιρικά φαινόμενα

Με τον προϋπολογισμό αναπτυξιακών έργων του 2019, ο Δήμος Πάφου ενισχύει το πλαίσιο και την στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί τα τελευταία 3 χρόνια. Πέραν από τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί και έχουν αλλάξει την εικόνα της πόλης, ο Δήμος μέσω του προϋπολογισμού του προχωρά πλέον στην υλοποίηση της 4ης γενιάς αναπτυξιακών έργων, που αφορούν την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της μετατροπής της Πάφου σε «έξυπνη πόλη»

In the news
Load More