Πράσινη Πόλη η Αγία Νάπα

Reading Time: < 1 minute

Η πόλη της Αγίας Νάπας βραβεύτηκε ως Πράσινη Πόλη για το 2018 με την Πράσινη Σημαία από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για τις οικολογικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε και έφερε σε επιτυχία ο Δήμος της Αγίας Νάπας και οι δημότες της πόλης.

Ο Δήμος της Αγίας Νάπας έθεσε πιλοτικά σε εφαρμογή πρόγραμμα συλλογής των ανακυκλώσιμων συσκευασιών από πόρτα σε πόρτα και παραχωρεί από το 2014 δωρεάν σε όσους Δημότες το επιθυμούν κάδους κομποστοποίησης.

Επιπλέον, σχεδίασε και υλοποιεί διάφορες δράσεις για μηδενική παραγωγή αποβλήτων, τοποθέτηση υπόγειων κάδων και βιώσιμες μεταφορές ανάμεσα σε άλλα, προκειμένου να πιστοποιηθεί πανευρωπαϊκά ως Πράσινος Προορισμός (Eco Destination) της Ευρώπης διεκδικώντας τελικά τον τίτλο της Πράσινης Πρωτεύουσας.

Δείτε επίσης:  Διαμαρτυρία οργανωμένων συνόλων για την ανέγερση Mall στη Λάρνακα

Από το 2017, μάλιστα, ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει θέσει σε λειτουργία τους ημιβυθιζόμενους κάδους και τους συμπιεστές ανακύκλωσης οργανικών υπολειμμάτων σε ένα πρόγραμμα όπου συμμετέχουν οι Δημότες και οι παραλιακές ξενοδοχειακές μονάδες.

O Δήμαρχος, κ. Γιάννης Καρούσος δήλωσε για τη νέα τιμητική διάκριση της Αγίας Νάπας: «Η Αγία Νάπα εδώ και χρόνια έχει μπει σε τροχιά αλλαγής και αναβάθμισης. Η διάκριση αυτή έχει έρθει να επιβεβαιώσει τις ποιοτικές αναβαθμίσεις και να επιβεβαιώσει τη σκληρή δουλειά που γίνεται. Δεν σταματάμε εδώ. Ο Δήμος σκέφτεται και πράττει οικολογικά για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας. Τους το οφείλουμε.Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επιβράβευση των προσπαθειών μας που ανέδειξαν την Αγία Νάπα ως Πράσινη Πόλη του 2018 από τα Βραβεία Πράσινη Πόλη – Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου – Green City CY Awards »

Δείτε επίσης:  Τριήμερο αγάπης - Το CoffeeBrands Λατσιών ενισχύει το Πολυδύναμο Λευκωσίας

Για όλες αυτές τις ενέργειες, η πόλη της Αγίας Νάπας βραβεύτηκε ως Πράσινη Πόλη για το 2018 και θα τιμηθεί σε μία ξεχωριστή επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο και τα βραβεία θα επιδοθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

In the news
Load More