Πραγματικότητα το όνειρο των Λεμεσιανών – Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο γήπεδο στο Κολόσσι

Ποδοσφαιρικό τουρνουά
Reading Time: 2 minutes

Υπογράφηκε σήμερα το συμβόλαιο για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Κολόσσι της Λεμεσού, το οποίο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές κατηγορίας 4 (ΕΛΙΤ) της UEFA, η οποία είναι η ψηλότερη κατηγορία ποδοσφαιρικών γηπέδων, με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κλεάνθη Γεωργιάδη, να κάνει λόγο για «ιστορική μέρα στον κυπριακό αθλητισμό».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΚΟΑ, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «είναι ιστορική η σημερινή μέρα για τον κυπριακό αθλητισμό, είναι μια μέρα, την οποία περιμέναμε για δύο και πλέον δεκαετίες, για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των Λεμεσιανών φιλάθλων και όχι μόνο».

Συνεχίζοντας είπε πως «σήμερα αποδείχθηκε ότι όταν υπάρχει καλή θέληση και συνεργασία όλα μπορούμε να τα πετύχουμε και όλοι μαζί μπορούμε να υπερπηδήσουμε τα όποια προβλήματα».

Δείτε επίσης:  ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ διευκολύνει τις προσπάθειες της Αγκυρας για διχοτόμηση

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε ακόμα πως «ήταν ένα τεράστιο στοίχημα», για να προσθέσει ότι «το μήνυμα αυτής της επιτυχίας είναι ότι η επιμονή, προσήλωση στον στόχο και η συνεργασία πάντοτε φέρνει την αποστολή εις πέρας».

Η υπογραφή του συμβολαίου έγινε από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και τον Διευθυντή της Κοινοπραξίας CYFIELD NEOPHYTOU J.V, Γιώργο Χρυσοχό.

Κατά την υπογραφή, παρέστησαν επίσης τα Μέλη του ΔΣ του ΚΟΑ Τάσος Προκοπίου, Αντώνης Νικολαΐδης, Λεόντιος Τσέλεπος, Καίτη Χατζηκυριάκου Λουκαϊδου, Μιχάλη Καυκαλιά, η Γενική Διευθύντρια Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινοπραξίας CYFIELD NEOPHYTOU J.V, Μιλτιάδης Νεοφύτου.

Γήπεδο κατηγορίας 4 (ΕΛΙΤ) της UEFA

Το έργο, ανέφερε, θα κοστίσει περίπου €31.333.000 και θα είναι χωρητικότητας 13.000 θέσεων, ενώ θα ανεγερθεί στην κοινότητα Κολοσσίου, μεταξύ των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού, Τάσου Ισαάκ και του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Πάφου.

Δείτε επίσης:  Τατάρ: Με τα Βαρώσια η ‘τδβκ’ θα αποκτήσει εμπορική αξία

Το γήπεδο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές κατηγορίας 4 (ΕΛΙΤ) της UEFA, η οποία είναι η ψηλότερη κατηγορία ποδοσφαιρικών γηπέδων. Δηλαδή θα μπορεί να φιλοξενεί οποιοδήποτε ευρωπαϊκό αγώνα των πρωταθλημάτων “UEFA Champions League” και “UEFA Europa League”, καθώς επίσης και άλλους διεθνείς αγώνες.

Θα διαθέτει όλους τους χώρους, εγκαταστάσεις και διευκολύνσεις ενός σύγχρονου σταδίου. Θα διαθέτει στέγαστρο που καλύπτει 100% τις θέσεις, θα διαθέτει τέσσερις μονάδες αποδυτηρίων, όλους τους απαιτούμενους χώρους των ΜΜΕ, θέσεις επισήμων, κλειστούς χώρους επισήμων, εγκαταστάσεις προσβάσεις και θέσεις για ΑΜΕΑ, Σύστημα Κλειστού Κυκλώματος Παρακολούθησης, καφετέριες – κυλικεία, καταστήματα-μπουτίκ και βοηθητικά γήπεδα».

In the news
Load More