Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση απονομής χορηγιών σε πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά

απονομής χορηγιών
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, η καθιερωμένη εκδήλωση απονομής χορηγιών σε πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά που παρακολουθούν σπουδές σε κολλέγια, ανώτερες σχολές ή Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού και είχαν εξασφαλίσει βαθμολογία άριστα στο απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι χορηγίες δόθηκαν από το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» και το Κληροδότημα «Γεώργιου Τσίμον», το οποίο διαχειρίζεται η Σχολική Εφορεία Καραβά.

Το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» ιδρύθηκε με εισφορές που δόθηκαν από το ζεύγος Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα, συνολικού ποσού 500,000 ευρώ, με στόχο να επιβραβεύονται νέοι του Καραβά που διακρίνονται για το χαρακτήρα και τις επιδόσεις τους.

Το Ταμείο του Γεώργιου Τσίμον ύψους επίσης 500,000 ευρώ, δημιουργήθηκε από το κληροδότημα που άφησε ο αείμνηστος Γεώργιος Τσίμον με τη διαθήκη του στη Σχολική Εφορεία Καραβά, με το οποίο θα βοηθούνται με υποτροφίες άριστοι φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καραβά. Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, την πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Καραβά κ. Ανδρούλα Ασσιώτου, τον επίτιμο Πρόεδρο του Ιδρύματος Υποτροφιών Καραβά κ. Νίκο Σιακόλα, τον Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γεώργιο Κάκουρα. Στη συνέχεια δόθηκαν χορηγίες και τιμητικό δίπλωμα σε 27 άριστους νέους του Καραβά απόφοιτους μέσης Παιδείας οι οποίοι φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.

Τιμήθηκαν για την επίδοσή τους οι πιο κάτω:

Ανδρέου Σωτήρης, Άππιου Στυλιανή, Αργυρού Άννα, Ασιήκκης Ανδρέας, Αχιλλέως Θεόδωρος, Γεωργίου Ανδρέας, Γρηγορίου Γρηγορία, Θωμά Κωνσταντίνος, Καλλή Δημήτρης, Καλλή Στέφανη, Κολιός Κυπριανός, Λαυρεντίου Ιωάννα, Μάντολε Ανδρέας, Μαούρης Παναγιώτης, Μαρκάτζιη Χρίστος, Μαρκιτανή Μαριάμ, Μοτίτη Μελισσήνη, Παπαϊακώβου Σταύρος, Παπαϊωάννου Αικατερίνη, Παστρικού Ελένη, Περατικός Σοφοκλής, Σάββα Μικαέλλα, Σιακαλλή Ελίνα, Τσιακούρη Τάνια, Χαρτζιώτη Μαρίνα, Χατζηλούκα Αριάδνη και Χατζηχριστοδούλου Χρυσοβαλάντω.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν επιπλέον βραβεία σε νέους που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους με βάση το βαθμό απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης ή με άλλα κριτήρια.

Ευχαριστίες, εκ μέρους των αριστούχων φοιτητών που βραβεύτηκαν, απεύθυνε ο Παναγιώτης Μαούρης, δίνοντας την υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα της επιστροφής στους κατεχόμενους τόπους μας.
Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρώην πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Καραβά κ. Χριστάκη Χριστοφόρου, από την Σχολική Εφορεία Καραβά και αντιφώνηση από αυτόν. Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Νίκος Χατζηστεφάνου επέδωσε αναμνηστικό ενθύμιο, αντίγραφο δίσκου από τον θησαυρό της Λάμπουσας, στον κ. Νίκο Σιακόλα, ιδρυτή του ταμείου Υποτροφιών Καραβά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή του τραγουδιού «Ο πόθος της επιστροφής», σε σύνθεση Νικόλα Μαυρέση, στίχους Σταύρου Μαυρέση και ερμηνεία Ανδρέα Ριαλά.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Ελένη Δημοσθένους, μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά διοργάνωσε φιλανθρωπικό παζαράκι με γλυκά και είδη χειροτεχνίας που ετοίμασαν οι νέοι του Καραβά. Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί για ενίσχυση φιλανθρωπικού Ιδρύματος στη Λευκωσία.

In the news
post-image Κυπρος

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τους διορισμούς σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τους προέδρους και τα μέλη σε δώδεκα Διοικητικά Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών. Στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) Πρόεδρος...
post-image Κυπρος

Προδρόμου: Περισσότεροι νέοι και γυναίκες στις επιλογές για τους Ημικρατικούς

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό επέλεξε για διορισμό μέλη σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές η συμβούλια, σημειώνοντας...
post-image Κυπρος

Κτήμα Μακένζι: Το ΥΠΕΣ προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανάκτηση του τεμαχίου όπου είναι κτισμένη η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι»...
Load More