Προβληματισμένος ο Χρυσόμηλος για τη Μαρίνα της Πάφου

Reading Time: 1 minute

Ανησυχία εκφράζει ο Άκης  Χρυσόμηλος για την Μαρίνα της Πάφου.

Σε σχετική ανακοίνωση το εκλογικό επιτελείου του κ. Χρυσόμηλου επικαλείται  δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία, το Υπουργείο Εμπορίου θέτει αυστηρά χρονοδιαγράμματα στην επιτυχούσα κοινοπραξία εταιρειών ώστε να καταθέσει εγγυήσεις ύψους € 125 εκ. μέχρι τις 10 Νοεμβρίου αν και σε πρόσφατη συνάντηση της διαχειριστικής επιτροπής Μαρίνων με την κοινοπραξία συμφωνήθηκε να δοθεί παράταση τεσσάρων μηνών ώστε η κοινοπραξία να καταθέσει τις εγγυήσεις.

Δείτε επίσης:  Δ. Λευκωσίας: 107 νέες θέσεις στο χώρο στάθμευσης Τρίπολης

Ο κ.Χρυσόμηλος υπενθυμίζει πως  είναι το ίδιο το Υπουργείο που καθυστέρησε έξι και πλέον μήνες να στείλει την επιστολή ανάθεσης στην κοινοπραξία με αποτέλεσμα να δημιουργείται αχρείαστη καθυστέρηση.

Κάλεσε παράλληλα το Κράτος άμεσα,  χωρίς δικαιολογίες ή χρονοτριβή, να παρέμβει ουσιαστικά και να συμβάλει προς την υλοποίηση του στόχου της κατασκευής της Μαρίνας Πάφου, ενός έργου υπερτοπικής σημασίας, μακριά από γραφειοκρατικές προσεγγίσεις και νομικίστικους όρους.

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Ύψωνα 27 Μαΐου – 30 Μαΐου 2019

Θεώρησε   ακόμη , την απαίτηση για καταβολή εγγυητικής στο σύνολο της επένδυσης, θαλάσσιου και χερσαίου χώρου, μεροληπτική σε σχέση με αντίστοιχα έργα σε άλλες επαρχίες.

Η πολύχρονη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην προώθηση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου επηρέασε και επηρεάζει, τη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και την πρόοδο και τη μακροπρόθεσμη πολιτική ανάπτυξης της Παφου,καταλήγει το Εκλογικό επιτελείο του Άκη Χρυσόμηλου.

In the news
Load More