Προδρόμου: Περισσότεροι νέοι και γυναίκες στις επιλογές για τους Ημικρατικούς

Reading Time: 2 minutes

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό επέλεξε για διορισμό μέλη σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές η συμβούλια, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει αυξηθεί η συμμετοχή νέων κάτω των 40 ετών και γυναικών.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «στη σημερινή συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε για διορισμό μέλη για τα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών και άλλων δημοσίων αρχών και συμβουλίων».

«Συγκεκριμένα, έχουν επιλεγεί μέλη για διορισμό σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές ή συμβούλια», είπε.

«Έγιναν επιλογές προσοντούχων προσώπων από ένα ευρύ φάσμα ειδικεύσεων και ανάλογων προσόντων και εμπειριών από την ευρύτερη κοινωνία πολιτών. Ο μέσος όρος ηλικίας των επιλεγόμενων προσώπων είναι 48 έτη, πράγμα που αντικατοπτρίζει τον συνδυασμό τόσο νέων, όσο και ώριμων στελεχών», σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

Δείτε επίσης:  ΥΠΕΞ: Επαναξιολόγηση των δεδομένων από τον κανονισμό της πράσινης γραμμής

Ενδεικτικό μάλιστα είναι, πρόσθεσε, «ότι είναι αυξημένη η συμμετοχή των νέων κάτω των 40 ετών κατά 5%».

Στις επιλογές, σημείωσε, «υπήρξε ιδιαίτερη φροντίδα και ελήφθη μέριμνα, ούτως ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή των γυναικών». Ως αποτέλεσμα, είπε, «στις σημερινές επιλογές οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν 36%, συγκρινόμενο με ποσοστό 30% στις αντίστοιχες επιλογές που είχαν γίνει το 2016».

«Όσον αφορά τις Προεδρίες επιλέγονται γυναίκες σε ποσοστό 33% σε σύγκριση με 24% την προηγούμενη φορά. Ο αριθμός των γυναικών σε προεδρίες είναι λοιπόν περίπου διπλάσιος», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Δείτε επίσης:  Άρχισε η υποβολή δηλώσεων για ζημιές από το χαλάζι

Ο πλήρης κατάλογος των επιλεχθέντων προσώπων αποστέλλεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ενημέρωση και θα δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νεότερο σε ό,τι αφορά τις σκέψεις της Κυβέρνησης για την κρίση στον τομέα της Δικαιοσύνης απάντησε ότι «όχι δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε, πέραν του γεγονότος ότι αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί σχετικά με την εξέλιξη, που είναι το ενδιαφέρον που δείχνει η Επιτροπή GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Κληθείς να προβεί σε σχόλιο για την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι «έχουμε ήδη σχολιάσει το προσχέδιο, δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά το τελικό σχέδιο».

In the news
Load More