Προδρόμου: Τώρα τρέχουν να διορθώσουν την εκτροπή που προκάλεσαν για το λιμάνι Λάρνακας

Reading Time: 1 minute

Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής έχει δείξει με έναν ακόμα τρόπο ότι ο δογματισμός ορισμένων πολιτικών κομμάτων τους οδήγησε να προκαλέσουν εμπλοκή στην ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας, αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου.

‘’Το γεγονός ότι τώρα τα κόμματα αναζητούν τρόπο να υποβληθεί εκ νέου πρόταση για το αναγκαίο κονδύλι, ισοδυναμεί με ομολογία ότι έχουν καταργήσει το κονδύλι που χρειάζεται για να προχωρήσει η διαδικασία για την ανάπτυξη του λιμανιού. Η εκ των υστέρων δικαιολογία ότι η πλειοψηφία που κατάργησε το κονδύλι για το λιμάνι «θεωρούσε» ότι είχε επιβάλει απλώς σημείωση και όχι αποκοπή, δεν μπορεί να ευσταθεί. Είναι πια σαφές ότι καταψηφίζοντάς το, κατήργησαν το σχετικό κονδύλι.

Δείτε επίσης:  Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας και ΕΒΕΛ – Στο τραπέζι η μετακίνηση πετρελαιοειδών

Διότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα όφειλαν να γνωρίζουν τον σχετικό νόμο του 2014, ο οποίος ρυθμίζει και τυχόν παραχώρηση χρήσης ενός λιμανιού για μεγάλη χρονική διάρκεια. Όπως εξήγησε σήμερα και ο αρμόδιος υπουργός από το νόμο αυτό εξυπακούεται ότι η συλλήβδην αποκοπή των κονδυλίων για διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων αφορούσαν και το λιμάνι Λάρνακας.

Δείτε επίσης:  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας

Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται ότι κάποιοι αντί της μελέτης και του ορθολογικού προβληματισμού, προτιμούν να λειτουργούν με ιδεοληπτικά αντανακλαστικά.

Όπως ήταν και η αρχική πρόθεση της Κυβέρνησης, πολιτική βούληση του Δημοκρατικού Συναγερμού, είναι να βρεθεί το ταχύτερο δυνατό νομότυπος τρόπος για να αποκατασταθεί το κονδύλι που επιπόλαια απέκοψε η αντιπολίτευση.’’

In the news
Load More