Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το έργο της Λεωφόρου 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι

Reading Time: 1 minute

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το έργο της Λεωφόρου 1ης Απριλίου στο Δήμο Παραλιμνίου, με συνολικό κόστος 1 εκατομμύριο 810 χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Δήμος «το έργο για «Βελτίωση της Λεωφόρου 1ης Απριλίου» στο Παραλίμνι μέχρι τη συμβολή με την οδό Σταδίου, περιλαμβάνει την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και την κατασκευή του κυκλικού κόμβου».

Συγκεκριμένα «το έργο αφορά τη βελτίωση της οδού 1ης Απριλίου κατά τα 500m του τμήματος της που συνδέουν τον κυκλικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου Δεκέλεια – Ξυλοφάγου – Πρωταρά με την οδό Σταδίου (νότιο τμήμα) καθώς και τα πρώτα 177m του δρόμου Παραλίμνι – Δερύνεια (βόρειο τμήμα της 1ης Απριλίου). Περιλαμβάνεται επίσης η οδός Σταδίου όπου θα κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος».

Δείτε επίσης:  Εξαιρετική η παράσταση «Που πας χωρίς Αγάπη»

Το συμβόλαιο «προνοεί επίσης τη βελτίωση των πρώτων 180m της οδού Ασκληπιού, την ανακατασκευή των υφιστάμενων πεζοδρομίων και του οδοστρώματος καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων. Το υφιστάμενο κατάστρωμα των Οδών Σταδίου, 1ης Απριλίου και Ασκληπιού θα διαπλατυνθεί, ενώ στην οδό 1ης Απριλίου θα κατασκευαστεί νέος ποδηλατόδρομος και λωρίδα πρασίνου».

Δείτε επίσης:  «Κανένα παιδί αβοήθητο» - Ο Δήμος Λατσιών στηρίζει την προσπάθεια για τη θεραπεία του μικρού Αντώνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι εργασίες περιλαμβάνουν εκσκαφές, επιχωματώσεις, ασφαλτοστρώσεις, την κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων, σωληνωτών οχετών, την οδική σήμανση, μετακίνηση και εγκατάσταση δικτύων υπηρεσιών κοινής ωφελείας. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 1.810. 000 ευρώ, η χρηματοδότηση θα γίνει από κρατικά κονδύλια».

Ο διαγωνισμός για το έργο θα λήξει στις 13 Ιουλίου 2018 ενώ η εκτέλεση του αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών από την ημερομηνία έναρξης του.

In the news
Load More