Προς διεκδίκηση του τίτλου Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας

Reading Time: 1 minute

Για δεύτερη φορά οι δήμοι Λευκωσίας, Αγλαντζιάς και Στροβόλου, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας. Οι τρεις δήμοι της ευρύτερης Λευκωσίας, μελετούν τον καταρτισμό της πρότασης, που θα πρέπει να υποβάλουν στον σχετικό διαγωνισμό αρχές του ερχόμενου χρόνου.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι ο τίτλος που απονέμεται σε μια πόλη για περίοδο ενός χρόνου, κατά τον οποίο δίνεται η ευκαιρία της παρουσίασης της πολιτιστικής, κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής και ανάπτυξης, που σχετίζεται με την νεολαία του τόπου.

Ο τίτλος αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας.

Υποστηρικτή στη νέα προσπάθειά τους οι τρεις δήμαρχοι έχουν τον δήμαρχο της πόλης Novi Sad της Σερβίας, Milos Vucevic, του οποίου η πόλη έχει χριστεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2019.

Δείτε επίσης:  Μουσιούττας: Η μεταρρύθμιση της ΤΑ να εξυπηρετεί τους πολίτες

Ο δήμαρχος της πόλης Novi Sad πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία, και χθες, στο δημαρχείο Λευκωσίας, είχε συνάντηση με τους δημάρχους, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, Χαράλαμπο Πετρίδη και Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, των δήμων Αγλαντζιάς και Στροβόλου, αντίστοιχα. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας-ΕΤΑΠ, Έλενα Τάνου.

Όπως πληροφορούμαστε, ο δήμαρχος του Novi Sad κατέθεσε την ετοιμότητά του για συνεργασία και τεχνική υποστήριξη της πρότασης των τριών δήμων της ευρύτερης Λευκωσίας, στη βάση των εμπειριών και της γνώσης που έχει αποκομίσει από τη συμμετοχή του δικού του δήμου.

Δείτε επίσης:  Η Αγία Νάπα φιλοξενεί έκθεση φωτογραφίας από τα αρχεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών

Οι τρεις δήμαρχοι και ο φιλοξενούμενός τους είχαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, που επίσης, διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Κυβέρνησης στην προώθηση της πρότασής τους στο Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας.

Επίσης, οι δήμαρχοι αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη λειτουργία των τοπικών Αρχών Κύπρου και Σερβίας και συμφώνησαν να αναπτύξουν στενή συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο δήμαρχος Vucevic ατένισε την Λευκωσία από τον τρίτο όροφο του δημαρχείου της πόλης, από όπου φαίνεται το ιστορικό κέντρο της και η κατεχόμενη Λευκωσία.

Αντωνία Λαμπράκη

In the news
Load More