Προς ετήσια πτώση οι τιμές του πετρελαίου

τιμές του πετρελαίου

Ανοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα κατά την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, ακολουθώντας την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών, παρ’ όλ’ αυτά οδεύουν προς την πρώτη τους ετήσια πτώση έπειτα από τρία χρόνια, εν μέσω ανησυχιών ότι θα υπάρξει πλεόνασμα προσφοράς στην αγορά.

Οι ενδείξεις για πρόοδο στη διαπραγμάτευση για μια πιθανή εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας βοήθησαν να βελτιωθεί το κλίμα, το οποίο έχει επηρεαστεί από τις ανησυχίες για ασθενέστερες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν άνοδο κατά 56 σεντς ή 1,1% στα 53,77 δολάρια το βαρέλι στις 06:20 (ώρα Κύπρου).

Η τιμή του μπρεντ σημείωσε φέτος πτώση κατά σχεδόν 20% ύστερα από δύο χρόνια αύξησης. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό κινούνταν στα 45,77 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 44 σεντς ή 1,0% σε σχέση με το τελευταίο τους κλείσιμο. Η τιμή του αμερικανικού αργού έχει υποχωρήσει κατά 24% φέτος.

ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

In the news
post-image Κυπρος

Βουλή: Με 27 ψήφους υπέρ πέρασε η αύξηση ηλικίας εγγραφής στην προδημοτική και δημοτική εκπαίδευση

Με 27 ψήφους υπέρ και 21 εναντίον, ψηφίστηκε σε νόμο το νομοσχέδιο, με τον οποίο θα επεκταθεί η υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση μετά από απόφαση...
Load More