Πρόεδρος Δημοκρατίας: Η Κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των τοπικών Αρχών

Reading Time: 2 minutes

Η Κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των τοπικών Αρχών, έτσι ώστε και με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ελπίζω να επιτευχθεί το συντομότερο, να ενδυναμώσουμε το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως θα ήταν ευτυχέστερος εάν η σημερινή ψηφοφορία γινόταν προκειμένου να επιτυγχάνετο και η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Λανίτειο Λύκειο, στη Λεμεσό, πως η αποχή από τις εκλογές «δεν είναι η απάντηση», σημειώνοντας πως «η ενεργός συμμετοχή είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της δημοκρατίας». Κάλεσε το σύνολο των πολιτών να συμμετάσχουν σε αυτή τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Δείτε επίσης:  Σε εθελοντική αιμοδοσία συμμετείχε προσωπικό του Δήμου Λάρνακας

“Θα ήμουν ευτυχέστερος βεβαίως, εάν η σημερινή ψηφοφορία εγίνετο προκειμένου να επιτυγχάνετο και η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάτι που πιστεύω θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις σημερινές εκλογές,» σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως αυτή είναι «άλλη μια ευκαιρία δημοκρατικής έκφρασης του λαού για την εκλογή τοπικών αρχόντων, εκλογή η οποία δεν υστερεί σε σημασία των υπολοίπων εκλογών, δεδομένου ότι οι αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφορούν την καθ` ημέραν ζωή των πολιτών».

Θέλω να πιστεύω, πρόσθεσε, ότι τα αποτελέσματα θα επιτρέψουν στους ικανότερους να επιληφθούν των τοπικών προβλημάτων. Υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των τοπικών Αρχών «έτσι ώστε και με τη μεταρρύθμιση που ελπίζω να επιτευχθεί το συντομότερο να ενδυναμώσουμε το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει».

Δείτε επίσης:  Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας και ΕΒΕΛ – Στο τραπέζι η μετακίνηση πετρελαιοειδών

Κληθείς να στείλει ένα μήνυμα στους ψηφοφόρους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «υπερτονίζοντας τη σημασία των εκλογών είναι ταυτόχρονα και ένα μήνυμα ότι ο καθένας έχει λόγο».

«Η αποχή δεν είναι η απάντηση σίγουρα, και ας μην διαμαρτύρονται οι πολίτες εάν την επομένη δεν εκλεγούν εκείνοι που κατά την άποψή τους θα έπρεπε να εκλεγούν. Η ενεργός συμμετοχή είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της δημοκρατίας», υπέδειξε και κάλεσε το σύνολο των πολιτών να συμμετάσχουν σε αυτή τη λειτουργία της δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ/ΑυτοδιοίκησηCY

In the news
Load More