ΠτΔ: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου για την ΑΟΖ

αναστασιάδης
Για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και διαστρέβλωση και παραποίηση της δήλωσής του για την ΑΟΖ και τους Τ/κ έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και αναφερόμενος στην πρόσφατη τοποθέτησή του που αφορούσε τις απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας , ο Πρόεδρος είπε πως η δήλωσή του διαχωρίζετο σε δύο σκέλη και αφορούσε πρώτα τις πάγιες θέσεις της ΚΔ, και του ιδίου προσωπικά και μετά τις θέσεις της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι κάποιοι ηθελημένα παρέλειψαν αναφορά στις δικές μας θέσεις και απομόνωσαν τη δεύτερη του αναφορά στις τουρκικές θέσεις. Έκανε επίσης λόγο για προσπάθεια μείωσης της ιστορικότητας της επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία.

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε αρχικά πως κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία, την πρώτη από της εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας που πραγματοποίησε Κύπριος Πρόεδρος, διαπίστωσε ότι κάποιοι στην Κύπρο, προφανώς για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, διαστρέβλωσαν και παραποίησαν εσκεμμένα δήλωση του που αφορούσε τις απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Σε απάντηση και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως πρώτον, η δήλωση του διαχωρίζετο σε δύο σκέλη, και το πρώτον που αφορούσε τις πάγιες θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, και του ιδίου προσωπικά, και το δεύτερο σκέλος που αφορούσε τις θέσεις της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσθεσε, όσον αφορά τις θέσεις της πλευράς μας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε αυτολεξεί πως «η Κυβέρνηση και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει να αντιμετωπίσει καμιά απειλή, δοθέντος ότι προχωρεί στην ενάσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και μάλιστα επιτυχώς. Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει – και το υπογραμμίζω – σε όλους τους νομίμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και οι Τουρκοκύπριοι», είπε.

Συνεπώς, πρόσθεσε, «οι όποιες απειλές της Τουρκίας δεν έχουν θέση και δεν είναι προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού. Θέλω να ελπίζω ότι η Τουρκία θα κατανοήσει ότι οι ερευνητικές γεωτρήσεις που γίνονται αφορούν το μέλλον της Κύπρου, το μέλλον των κατοίκων, του συνόλου του κυπριακού λαού και συνεπώς δεν έχουν θέση οι αμφισβητήσεις γιατί θέλουν (υπονοώντας τους Τούρκους) να θεωρούν ανύπαρκτη την Κυπριακή Δημοκρατίας ή υπαρκτή την ‘τ/κ δημοκρατία’».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως προς ανάδειξη της τουρκικής αντιφατικότητας και υποκρισίας είχε προσθέσει δεικτικά: «Εάν επιλέγουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τ/κ σε μια ‘ανεξάρτητη οντότητα’ τότε θα πρέπει να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην ‘αποκλειστική οικονομική ζώνη’ της εν λόγω παρανόμου οντότητας. Και συνεπώς δεν έχουν λόγο να αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας». Για να προσθέσω, είπε, πως αυτό είναι θέση της Τουρκίας, λέγοντας επί λέξη: «Αλλά αυτό είναι μια θεωρία που απασχολεί μόνο τους Τούρκους και όχι εμάς».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως από τα πιο πάνω σαφέστατα συνάγεται πως κάποιοι «ηθελημένα παρέλειψαν αναφορά στις δικές μας θέσεις όπως και εσκεμμένα απομόνωσαν τη δεικτική μου αναφορά στις τουρκικές θέσεις».

Τέλος, επανέλαβε πως δεν είναι πρόθεση του να εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις με τον οποιονδήποτε όσο και αν κάποιοι το επιδιώκουν, «όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν με ανυπόστατους ισχυρισμούς να μειώσουν την ιστορικότητα της πρώτης επίσκεψης Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σαουδική Αραβία και όσα έχουμε επιτύχει».

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τους διορισμούς σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τους προέδρους και τα μέλη σε δώδεκα Διοικητικά Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών. Στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) Πρόεδρος...
post-image Κυπρος

Προδρόμου: Περισσότεροι νέοι και γυναίκες στις επιλογές για τους Ημικρατικούς

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό επέλεξε για διορισμό μέλη σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές η συμβούλια, σημειώνοντας...
post-image Κυπρος

Κτήμα Μακένζι: Το ΥΠΕΣ προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανάκτηση του τεμαχίου όπου είναι κτισμένη η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι»...
Load More