ΠτΔ: Θα ήταν ενθαρρυντικό αν γίνονταν δηλώσεις που δείχνουν αλλαγή νοοτροπίας των Τ/Κ

αναστασιάδης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι θα ήταν ενθαρρυντικό αν γίνονταν δηλώσεις που πραγματικά να δείχνουν αλλαγή νοοτροπίας των Τουρκοκυπρίων και του Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων του εκπαιδευτικού κέντρου «Ατσάς», στη Σκουριώτισσα, ο Πρόεδρος σχολίασε πρόσφατες δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί από το Λονδίνο κατά τις οποίες έστειλε μηνύματα να αλλάξουν νοοτροπία οι Ελληνοκύπριοι.

«Θα αισθανθώ ιδιαίτερα ενθαρρυμένος αν μέσα από τις δηλώσεις του δω ότι έχει όντως αλλάξει νοοτροπία. Γιατί για να ζητά από κάποιους να αλλάξουν νοοτροπία, όπως παραδείγματος χάρη η Τουρκία που ζητούσε να προσαρμοστεί η Ευρώπη με τις αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας, κατά τον ίδιο τρόπο, έχω την εντύπωση, δυστυχώς και ο κ. Ακιντζί συμπεριφέρεται», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Δείτε επίσης:  Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Διερωτήθηκε επίσης ποια νοοτροπία πρέπει να αλλάξει η ελληνοκυπριακή πλευρά, και κατά πόσο θα πρέπει να υποχωρήσει ή να αποδεχθεί αξιώσεις και πρόνοιες που σε κανένα άλλο κράτος ή Σύνταγμα δεν υπάρχουν.

Συνεπώς, πρόσθεσε, αυτό που ειλικρινά θα δώσει ένα μήνυμα θάρρους ή ενθάρρυνσης ότι μπορεί να ελπίζουμε είναι να ακούσω δηλώσεις που πραγματικά να δείχνουν αλλαγή της νοοτροπίας των Τουρκοκυπρίων και βεβαίως του κ. Ακιντζί.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μέσα από τις επιλογές, τους προγραμματισμούς να υλοποιήσουμε τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς». Όπως είπε, «προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε παραμένοντας αδιάφοροι για τις όποιες κινήσεις θα μπορούσε να αποτρέψουν την ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Δείτε επίσης:  Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Σε ερώτηση αν το 2018 η Κυπριακή Δημοκρατία θα γνωρίζει τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της και αν η πολιτική της στον τομέα της ενέργειας θα κινηθεί πιο στοχευμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι το 2018 είναι το έτος ερευνών σε σημεία πολλά υποσχόμενα.

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσε η Κυβέρνηση

Αναθεωρημένο νομοσχέδιο που να αφαιρεί την ηλικία ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα και εισάγει το κριτήριο της τεχνολογίας Euro...
post-image Κυπρος

ΠτΔ και Χρυσόστομος Β’ κατέθεσαν τον θεμέλιο λίθο του νέου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού

Τη βεβαιότητα του ότι νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της «Power Energy Cyprus», που θα ολοκληρωθεί το 2021, στο Βασιλικό, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας...
Load More