Σήμερα η τελική απόφαση για την διακίνηση οχημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας

Reading Time: 1 minute

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας το θέμα της ελεύθερης διέλευσης οχημάτων από την Πλατεία Ελευθερίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα αξιολογηθεί η εισήγηση της Επιτροπής Κυκλοφοριακού σχετικά με το θέμα για να παρθεί οριστική απόφαση.

Παράλληλα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας σε χθεσινή τους ανακοίνωση ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι, η Πλατεία Ελευθερίας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για διέλευση αυτοκινήτων.

Δείτε επίσης:  Εικόνες ντροπής – Κατάντησαν τη Λεμεσό σκουπιδότοπο

«η Πλατεία Ελευθερίας θα αποτελεί το κατεξοχήν σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία, θα είναι ένα μοναδικό έργο μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας και πόλος έλξης για ντόπιους και τουρίστες, οπότε πρέπει να εξυπηρετεί τον σκοπό της ως κεντρική πλατεία, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις».

«Εξάλλου, η κινητοποίηση του κόσμου για παρεμπόδιση της χρήσης της Πλατείας από οχήματα, αποδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης μιας Πλατείας στο κέντρο της πόλης, αλλά και της επιθυμίας να γίνει η Λευκωσία πιο φιλική προς τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης».

Δείτε επίσης:  Όλα έτοιμα για τις εκλογές της 25ης Αυγούστου

Αναφέρεται επίσης ότι «η Πλατεία Ελευθερίας θα ενώσει με τον καλύτερο τρόπο την παλιά πόλη με το σύγχρονο αστικό τρόπο και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της Λευκωσίας, στην επάνοδο της οικονομικής δραστηριότητας και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη, οπότε η σωστή χρήση της είναι απαραίτητη προϋπόθεση».

In the news
Load More