Σαμαράς: Αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός

Για «ανιστόρητη σύμπλευση» του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο θέμα του ονοματολογικού, κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε ανακοίνωσή του.

Ασκώντας δριμεία κριτική στη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο κ. Σαμαράς τη χαρακτήρισε έναν «αχρείαστο και ταπεινωτικό συμβιβασμό». Ανατρέχοντας στις ρίζες του «ονοματολογικού» στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία και στα γεγονότα της δεκαετίας του 1990, στα οποία ο ίδιος διαδραμάτισε κεντρικό πολιτικό ρόλο, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η εθνική μνήμη είναι συνδεδεμένη με τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.

«Δεν ήταν “εθνικιστής” ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως “η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική”. Ούτε ήταν “τυχοδιώκτης” ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι “το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια”», υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα υποστήριξε ότι πρόκειται για μια συμφωνία που εκχωρεί όχι μόνο το όνομα αλλά και την εθνότητα, την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στην πΓΔΜ, που φαλκιδεύει την ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς, που δημιουργεί πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον, και που υπονομεύει τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

«Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του Ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Σαμαρά.

ΚΥΠΕ

In the news
post-image Κυπρος

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τους διορισμούς σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τους προέδρους και τα μέλη σε δώδεκα Διοικητικά Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών. Στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) Πρόεδρος...
post-image Κυπρος

Προδρόμου: Περισσότεροι νέοι και γυναίκες στις επιλογές για τους Ημικρατικούς

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό επέλεξε για διορισμό μέλη σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 αρχές η συμβούλια, σημειώνοντας...
post-image Κυπρος

Κτήμα Μακένζι: Το ΥΠΕΣ προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε εφαρμογή των αποφάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για ανάκτηση του τεμαχίου όπου είναι κτισμένη η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι»...
Load More