ΣΕΚ: Έτοιμη να συζητήσει για αγορά εργασίας και μεταρρυθμίσεις

Reading Time: 1 minute

Την ετοιμότητα να συζητήσει οποιεσδήποτε αλλαγές είτε αυτές αφορούν την αγορά εργασίας είτε άλλες μεταρρυθμίσεις εκφράζει η ΣΕΚ σημειώνοντας ωστόσο πως αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού κοινωνικού διαλόγου.

Αναγνωρίζοντας ότι η οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο διαφοροποιείται και η αγορά εργασίας αλλάζει, η ΣΕΚ σημειώνει πως τα «πάντα ρει» και οι κοινωνίες οφείλουν να αναπροσαρμόζονται για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές και τις προκλήσεις. «Η ΣΕΚ μπροστά στις νέες μορφές εργασίας που δημιουργούνται δεν στέκεται με δογματισμό, συζητά τα πάντα, θέτοντας βέβαια συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να γίνονται σεβαστές απ’ όλους», αναφέρει.

Δείτε επίσης:  ΠΑΣΥΞΕ: Μειωμένες κατά 7% οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία της Πάφου

Σε ανακοίνωση της τονίζει πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει σε ισχύ αρκετούς νόμους που αφορούν την αγορά εργασίας και τους εργαζόμενους και διατηρεί εργασιακά θέσμια που συμβάλλουν στη διατήρηση της εργατικής ειρήνης η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη.

Παράλληλα, δηλώνει πως λαμβάνοντας υπόψη την αρχή του «παν μέτρον άριστον» πρέπει να καθοριστεί συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη για συζήτηση των όποιων διαφοροποιήσεων. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, διευκρινίζει, έχει να διαδραματίσει το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα αλλά και η Συμβουλευτική Οικονομική Επιτροπή η οποία ατυχώς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε αδράνεια.

Δείτε επίσης:  1974: Η Κύπρος θυμάται και τιμά (Ιστορικό)

Στην ανακοίνωση της η ΣΕΚ καταλήγει σημειώνοντας πως οι υγιείς εργασιακές σχέσεις προϋποθέτουν ποιοτικές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, όπως επίσης και βιώσιμες επιχειρήσεις, καθώς η ευημερία των εργαζομένων και η βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων αποτελούν όψεις του ιδίου νομίσματος.

In the news
Load More