Σε πλήρη εξέλιξη αναπτυξιακά έργα 22 εκατ. στη Λεμεσό

Σε πλήρη εξέλιξη αναπτυξιακά έργα 22 εκατ. στη Λεμεσό
Reading Time: 2 minutes

Ο Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Λειτουργοί του Δήμου πραγματοποίησαν σήμερα 23 Νοεμβρίου 2018, επίσκεψη στα υπό εξέλιξη έργα στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης συγχρηματοδοτούμενα από ΕΕ (2014-2020). Τα Έργα ύψους €22.- εκ. τα οποία αφορούν τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις στις δυτικές συνοικίες του Αστικού Κέντρου έχουν εγκριθεί για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης της προγραμματικής περιόδου 2014 -2020, τους Εθνικούς Πόρους και το Δημοτικό Ταμείο.

Πλατεία Συντάγματος – Έναρξη Οκτώβριος 2018 ολοκλήρωση 6 μήνες.

Tο έργο της Ανάπλασης της Πλατείας Συντάγματος και οδού Ερμού διαλαμβάνει βελτιωτικές εργασίες στην πλατεία, κοινή χρήση χώρου από πεζούς και ποδήλατα και συνδέει οργανικά το Παλιό Λιμάνι το Κέντρο Πόλης και το Μώλο (άξονες κίνησης, θέας και χρήση παρόμοιων υλικών και αξόνων σχεδιασμού).

Πράσινος Περίπατος και βελτίωση όψεων υποστατικών (οικιών και καταστημάτων) – Έναρξη Α’ Φάσης Νοέμβριος 2018 και ολοκλήρωση 18 μήνες.

Το Έργο αφορά την ανάπλαση όψεων στο δυτικό τμήμα του κέντρου πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή του οριοθετείται από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στα ανατολικά, τις δημοτικές κατοικίες της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου στα δυτικά και μέχρι το χώρο της Β’ Τεχνικής Σχολής στα βόρεια.

Δείτε επίσης:  Ένωση Δήμων: Απόδοση τιμών στον αποβιώσαντα Αλέξη Γαλανό

Πλατεία Φιλελλήνων – Έναρξη Οκτώβριος 2018 ολοκλήρωση 9 μήνες

Η πλατεία παρά την οδό Φιλελλήνων, με εμβαδόν 4300τ.μ. περιλαμβάνει εξωτερική αναβάθμιση όψεων κτιριακών εγκαταστάσεων, υπαίθρια Εστίαση, δημιουργία χώρου μικρών εκδηλώσεων, κατασκευή κερκίδων, νέους χώρους υγιεινής για ΑΜΕΑ και για παιδιά, ανακατασκευή παιχνιδότοπου, χώρο εκγύμνασης ενηλίκων με όργανα γυμναστικής και κατασκευή υπαίθριων καθιστικών χώρων.

Πλατεία Νίκου Ρούσου – Ολοκληρώθηκε Οκτώβριο 2018

Αναλυτικά η ανάπλαση της Πλατειάς παρά την οδό Νίκου Ρούσσου που έχει εμβαδό 5500 τ.μ εκτός από τις βελτιωτικές εργασίες στην πλατεία περιλαμβάνει κατασκευή υπαίθριων καθιστικών χώρων, σύστημα διαδρομών σε ελκυστικό περιβάλλον, υπαίθρια καθιστικά για στάση, χώρο μικρών εκδηλώσεων, υποδομές ΑΜΕΑ, φωτισμό, τοπιοτέχνηση και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος.

Δείτε επίσης:  Οι Κυθρεώτες ζητούν από Γκουτέρες να τερματιστούν οι παράνομες τουρκικές ενέργειες

Ανάπλαση της οδού Μισιαούλη Καβάζογλου – Έναρξη Νοέμβριος 2018 ολοκλήρωση 24 μήνες.

Το Έργο θα εκτελεστεί τμηματικά σε τέσσερις διαδοχικές φάσεις διάρκειας περίπου 6 μηνών η κάθε μία. Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία στην οδό Μισιαούλη & Καβάζογλου θα πραγματοποιείται προς μία κατεύθυνση σε μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Με βάση τους τελικούς σχεδιασμούς που έγιναν το έργο διαλαμβάνει την ανακατασκευή του δρόμου με δυο λωρίδες κυκλοφορίας μήκους 1800 μέτρων, οδική σήμανση, ποδηλατοδρόμο και πεζοδρόμια, παρόδιους και οργανωμένους χώρους στάθμευσης δενδροφυτεύσεις και χώρους πρασίνου, διαβάσεις πεζών, στάσεις λεωφορείων, λωρίδα όδευσης τυφλών και ράμπες πρόσβασης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και αναβάθμιση του οδικού φωτισμού. Οι εργασίες περιλαμβάνουν ακόμη την ανακατασκευή του συστήματος αποχέτευσης των όμβριων υδάτων, και άλλες αναγκαίες υπηρεσίες.

In the news
Load More